Læsetid: 2 min.

Andelshavere risikerer ekstraregning

7. oktober 1999

Hvis byggeriet i Folkets Park forsinkes af beboerprotester, kan andelshaverne komme til at hænge på udgiften

Det bliver ikke billigt at bo i de andelsboliger som planlægges bygget i Folkets Park. Prisen for en lejlighed på 100 kvadratmeter er sat til 6.108 kroner om måneden samt et indskud på 300.000 kontante kroner.
Men hvis håndværkerne bliver forsinket i deres arbejde, kan prisen stige uden garanti for nogen form for støtte. Det kan ifølge beregninger, som Information har fået foretaget af BRF-Kredit, betyde, at huslejen kan stige med 464 kr. om måneden.
"Konstruktionen lugter langt væk, for det hænger ikke sammen," siger fuldmægtig i By- og Boligministeriet, Tom Frederiksen.
Når byggeriet i Folkets Park går igang, vil Københavns Kommune på forhånd have godkendt et tilskud på omkring 13 millioner til de støttede andelsboliger. Men tilsagnet gælder ifølge kontorchef i Plandirektoratet, Jørgen Stein, ikke eventuelle ekstraudgifter.
"Det vil kræve en god forklaring at opnå yderligere støtte, hvis byggeriet bliver dyrere," siger Jørgen Stein. Om problemer med beboerprotester hører til de gode forklaringer, kan dog ifølge kontorchefen ikke udelukkes.

Misvisende
Byggeriet har allerede en gang været hos Forbrugerombudsmanden på grund af salgsmaterialet, der ikke i tilstrækkelig grad informerede køberne om den relle boligudgift. Forbrugerombudsmanden har afgjort , at køberne på forhånd skal informeres om, at byggeriet kan blive op til fem procent dyrere.
Men den del er ikke med i det budget, som bygherre Jeanette Oppenheim i sidste uge afleverede til kommunen. Det mener Tom Frederiksen fra By- og Boligministeriet er at føre eventuelle køber bag lyset.
"Det er to forskellige aftaler - en med kommunen og en anden med andelshaverne," siger Tom Frederiksen. Han vil derfor råde interesserede købere til at sikre sig, at de først overtager byggeriet, når det står færdigt. 75 procent af de 56 planlagte andelsboliger skal være solgt, inden den første skovl sættes i jorden.

Dialog
Årsagen til, at byggeriet i Folkets Park kan blive dyrere end planlagt, er at politiet vurderer, at det vil blive nødvendigt at beskytte byggeriet på grund af beboerprotester.
Håndværkerne, der skal udføre arbejdet, arbejder ikke under politibeskyttelse, og det kan få byggeriet til at trække ud eller gøre det umuligt at gennemføre.
Byggefagenes Samvirke har inviteret entreprenørerne til en dialog om det omstridte byggeri i næste uge.
Ifølge murermester Søren Lynggard Petersen, der skal stå for rydningen af parken, har bygherren ikke informeret om den massive modstand mod byggeriet i forbindelse med licitationen.
"Jeg kan sagtens forestille mig, at der kommer nogle problemer med arbejdet, som gør, at det ikke kan gennemføres. Derfor deltager vi gerne i en dialog med beboerne," siger Søren Lynggaard Petersen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her