Læsetid: 1 min.

'Det er deres egen sag'

13. oktober 1999

Fremskridtspartiets afgang fra Christiansborg har kun ringe politisk interesse

Reaktioner
Det er første gang, at et helt partis folketingsgruppe kollektivt melder sig ud. Alligevel trak det ikke den store opmærksomhed på Christiansborg, da Fremskridtspartiet i går mistede sine fire folk på tinge.
De direkte tv-transmissioner fra pressemødet i går formiddags blev fulgt på gangene. Men det var mere for underholdningsværdien end for at vurdere de politiske konsekvenser.
"Det er et internt anliggende for partiet. Det mener jeg ikke, at jeg behøver at kommentere," sagde statsminister Poul Nyrup Rasmussen, da han blev spurgt om sin reaktion. Han forklarede dog, at de fire medlemmers udmeldelse ikke ændrer noget set fra hans stol.
De fire medlemmer; Kirsten Jacobsen, Thorkild B. Fransgaard og brødrene Kim og Tom Behnke var uden for indflydelse, mens de var i Fremskridtspartiet - og er uden for indflydelse nu.
De er i statsministerens nye kategori af partier, han ikke vil arbejde sammen: dem der ikke "er stuerene".
"Dansk Folkeparti og Fremskridtspartiet hører til i samme kategori," sagde han.
Men heller ikke de tidligere partifæller i Dansk Folkeparti havde noget at tilføje:
"Det er helt deres eget anliggende," sagde Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard. I en samtale med Ritzaus Bureau glædede hun sig dog over, at hun og hendes støtter i tide brød med Fremskridtspartiet.
CD's leder Mimi Jakobsen var blandt de få, der udtrykte beklagelse over, at de fire tidligere fremskridtsfolk sandsynligvis ikke er i Folketinget efter næste valg.
"Det er folk, vi har set herinde i flere år. Her tænker jeg ikke mindst på Kirsten Jacobsen. Hun har hørt hjemme i Folketinget. Uanset hvor uenig man kan være med hende, så har hun ydet en kæmpe indsats," sagde hun.
"Derfor beklager jeg sådan set, at de ikke er her, og for min skyld kunne man godt bytte de fire pladser med fire fra Dansk Folkeparti," sagde Mimi Jakobsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her