Læsetid: 3 min.

K'nyt

29. oktober 1999

Tom Wolfes filosof på dansk
*Med sans for aktualitet udsender Hans Reitzels forlag i dag en bog med den romerske filosof Epiktets tanker om moral. Epiktet spiller nemlig en væsentlig rolle i den på dansk netop udkomne roman af Tom Wolfe, En stor mand, hvori personen Conrad Hensley under et fængselsophold stifter bekendtskab med Epiktet - og pludselig føler sig forstået. Mødet med Hensley og Epiktet ændrer også på det nærmeste hovedpersonen, den fallerede matador Charles E. Crokers liv. Epiktets håndbog udkom første gang på dansk i 1918 med genudgivelse 1942.

Lindhardt og Borgen
*Otto B. Lindhardt, der sammen med Gert Ringhof startede forlaget Lindhardt og Ringhof (deraf navnet) er indtrådt i bestyrelsen for Borgens Forlag. Sammen med Jarl Borgen skal Lindhardt repræsentere den lange erfaring i et forlag under fornyelse. Aftealen om bestyrelsesposten blev truffet på den nyligt overståede bogmesse i Frankfurt.

Museum på Parnas rykker nærmere
*Planerne om et stort Vestsjællands Museum på Parnas-grunden ved Sorø Sø er rykket et væsentligt skridt nærmere, efter at projektet har fået tilsagn på knap 25. mio til realiseringen af Henning Larsens museumsprojekt. Dermed er betingelserne opfyldt for at Vestsjællands Amtsråd vil bidrage med
ca. 75 mio. kr.

Prisregn til DR-TV
*Tre DR-programmer har netop vundet hver sin store internationale pris. DR-TV's astronomi-program Kosmos har vundet en fransk tv-pris for evnen til at formidle stjernestoffet. DR-journalisten Poul Erik Heilbunth kan supplere sin efterhånden store samling af internationale priser med Nordvisionens dokumentarpris for 'Operation Hvidvask'. Endelig henter Journalens Steen Jensen endnu en pris hjem, denne gang for programmet 'En hård fødsel'.

Litteratur år 2000
*I anledning af årtusindskiftet afholder Askov Højskole et litteratursymposium, der skal forsøge at gøre status over 90'ernes litteratur. Udover at kigge i bakspejlet kigger deltagerne også i krystalkuglen og kommer med deres bud på, hvor litteraturen er på vej hen. Symposiet afholdes i weekenden 5.-7. november og blandt de medvirkende fra litteraturholdet tælles Lars Bukdahl, Katrine Marie Guldager, Trisse Gejl, Pablo Henrik Llambias samt Informations anmelder Erik Skyum Nielsen.

Byvisioner på Gammel Dok
*I dag slår Dansk Arkitektur Center dørene op for tre udstillinger af internationalt format, som viser hvordan arkitektur kan puste liv i hensygnende byområder. Et nedlagt industriområde i Brooklyn, trafikkorridorer i Malmø og opholdsarealer under en jernbanebro i Amsterdam er nogle af ingredienserne i de tre udstillinger, hvis overskrift er poetiske byvisioner. Udstillingerne kan ses hver dag mellem 10-17 på Dansk Arkitektur Center, Gammel Dok på Christianshavn frem til 16. januar.

Dalai Lama på bestsellerlisten
*Dalai Lama har hele to bøger på New York Times bestsellerliste i denne uge. På syvendepladsen ligger The art of happiness skrevet af Dalai Lama og Howard C. Cutler. Bogen handler om buddhismens metoder til at håndtere hverdagsproblemer og har ligget på bestsellerlisten i 40 uger. Blandt boblerne på 25. pladsen ligger i denne uge lamaens egen Ethics for the new millennium.

Deneuve i Filmhuset
*Den 56-årige franske skuespillerinde Catherine Deneuve, biografaktuel i Place Vendome, er anledningen til en filmserie i Filmhuset i november måned. Det bliver muligt at opleve hende i film af så forskellige instruktører som Luis Buñuel, André Techiné, Jaques Demy og Roman Polanski. Ellers byder måneden på nye irske og italienske film, en aften med Nils Malmros, film om og med Berlin og ikke mindst en række klassikere af bl.a. Dreyer, Eisenstein, Bergman, Hitchcock og Lynch, der alle har nærbilledet tilfælles. CMC

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her