Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. oktober 1999

Barndommens univers
*I bogen Fra en tid skildres barndommen i ord og billeder. Forfatteren Henning Mortensen og fotografen Tina Enghoff har gennem 60 fotografier og en række lyriske tekster forsøgt at fange barndommens univers med udgangspunkt i drømmen og i øjeblikket. Både fotografier og tekststykker kan ses som enkeltstående minde-billeder eller som en sammenhængende serie. Bogen er på 96 sider og udkom den 27. oktober på Forlaget Rhodos.

Protest-turné
*Fra søndag den 30. oktober og fire dage frem vil de rytmiske spillesteder protestere mod, at de ikke kom på dette års finanslov med en ny spillestedslov. De vil aktionere med det middel, de kender bedst, nemlig musik. På lørdag i Studenterhuset i Aalborg skydes den fem dage lange turné i gang, der vil bestå af gratis live-koncerter med Mykness, Magtværk og De Vilde Homosapiens. Udover Aalborg vil turneen føre de tre bands til Musikcaféen i Århus, Rytmeposten i Odense, Forbrændingen i Albertslund og Loppen i København.

Pris til film med barnestjerne
*Den danske novellefilm Bror, min bror er netop blevet kåret som bedste børnekortfilm af børnejuryen på Chicago International Children's Film Festival. Filmen, der er instrueret af Henrik Ruben Genz og produceret af Nimbus Film, vandt også Krystalbjørnen for bedste børnekortfilm ved filmfestivalen i Berlin i februar. Festivalen i Chicago er med 700 tilmeldte film at betragte som porten til det amerikanske marked. I filmen deltager blandt andre den syv-årige Maurice Blinkenberg, og han skal i marts 2000 i New York dyste om titlen Verdens Bedste Barneskuespiller.

Nyt fra Samleren
*Et af Forlaget Samleren hovednumre dette efterår er portugiseren José Saramagos seneste bog. Det drejer sig om romanen Alle navnene, der ifølge forlagets foromtale er "en rigtig gammeldags fortalt roman med overraskende, typisk saramagosk 'skæv' udvikling." I november kommer også Morten Bloks seneste digtsamling, Capital, der beskrives som "klassiske eksistensdigte på et meget højt plan." I november udkommer også Jørgen Røjels bog Dobbeltagenten, der handler om agenten Harvey Jensen. Han var den eneste kendte dobbeltagent blandt de godt 1000 stikkere, der arbejdede i Danmark under besættelsen.

Asien på Louisiana
*Asien er på dagsordenen på Louisiana i Humlebæk i dagene 27.-28. oktober. Her vil 40 tilrejsende kulturpersonligheder fra Asien og Europa sammen med danske kolleger debattere om formidlingen af asiatisk kunst og kultur i Europa og vice versa.

Kampagne for fast kultur
*Den faste danske kulturarv, der blandt andet omfatter middelalderkirker, slotte, borgruiner og kulturlandskabet, bliver genstand for en 12 måneder lang kampagne. Formålet er at øge interessen for og kendskabet til den fysiske del af den danske kulturarv, og kampagnen er en del af et fælles europæisk projekt med titlen Europa - vor fælles arv. Projektet gennemføres i anledning af 50-året for oprettelsen af Europarådet. I Danmark byder det kommende år på åbne kirker, rundvisninger på mange af landets slotte, i slotshaver og på borgruiner, ligesom der arrangeres landskabsvandringer og foredrag. Samtlige aktiviteter kan studeres nærmere på www.vor faellesarv.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her