Læsetid: 2 min.

K'nyt

12. oktober 1999

Den store kunstmedalje
*Den sjældne medalje, Ingenio et arti, som Bjørn Nørgaard modtog for gobelinerne, er tidligere tildelt instruktøren Sam Besekow, operachefen Francesco Cristofoli, tidl. overinspektør Erik A. Fischer, professor F. J. Billeskov Jansen, museumsdirektør Knud W. Jensen, skuespillerinde Bodil Kjer, fhv. solodanser og balletmester Niels Bjørn Larsen, solodanserinde Ulla Britta Skou samt fhv. rigsantikvar Olaf Olsen.

Tre gange Nørgaard i Paris
*Bjørn Nørgaards gobeliner er udstillet på Musée Luxembourg, men derudover er der p.t. to udstillinger med den danske kunstner i Paris. I det danske hus vises et udvalg af mindre skulpturer, tegninger, fotos og grafik. Hos Editions Atelier Clot, Bramsen & Georges, i rue
Vielle du Temple, vises litografier udført på værkstedet i tiden mellem 1978 og 1998.

Mange vil se Diamanten
*Det Kgl. Biblioteks nye bygning, Den sorte diamant, har oplevet en stor tilstrømning af interesserede, der vil se både det arkitektoniske, de skiftende udstillinger samt Per Kirkebys loftsmaleri m.m. Om lørdagene har der skønsmæssigt været 3.-4.000 besøgende udover de regelmæssige brugere. Ved siden af publikumschefen, Jytte Hilden, ansættes der derfor også en arrangementschef, Lisbeth Brandt, som bl.a. får med konferencer, koncerter og receptioner at gøre.

Pris til dansk kvindefilm
*Den danske filminstruktør, Mette Høsbro, har fået førsteprisen på kortfilmfestivalen Knicks in der Linse i Lübeck. Festivalen er arrangeret af kvindegrupper i Tyskland og temaet er vold mod kvinder.

Cannes i Kalundborg
*Festivalen Filmdage på Kalundborg-egnen, der for tre år siden gav et overskud, vil blive gentaget 4.-7. maj, idet lokale politikere har indvilget i, at overskuddet anvendes til en ny festival. Der vil her blive uddelt en pris til den europæiske film, der bedst anvender musik i forbindelse med film. Juryen vil bestå af instruktøren Anders Refn, skuespilleren og sangerinden Pernille Højmark samt den tjekkiske komponist Ondrej Soukop. Formanden, Søren Juul, har udsendt en pressemeddelelse med overskriften: Kan du ikke komme til Cannes - så kom til Kalundborgegnen...

Dukkefilm også for voksne
*En række dukkefilm vises på en mini-festival i Filmhuset i København 29.-31. okt. - bl.a. film fra de for genren betydningsfulde Bristol-studier i England. En fordom, man vil gøre op med, er, at animerede dukkefilm kun er for børn. Mange er faktisk tiltænkt voksne, men af vane placerer tv-stationerne dem i børnenes sendetid om eftermiddagen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her