Læsetid: 2 min.

K'nyt

8. oktober 1999

Nyt fra Østfronten
*Danskere i tysk krigstjeneste på Østfronten under
2. verdenskrig blev i 1998 genstand for den første større historieafhandling, Under Hagekors og Dannebrog, der også udkom som bog til stor interesse for mange læsere. Høst & Søn udgiver torsdag i den kommende uge et billedværk om emnet, Østfronten - danskere i krig. Forfatteren Leif Davidsen og Nordfoto-direktøren Karsten Lindhardt har skrevet og redigeret.

Spielberg går til dogmerne
*Steven Spielberg skal til at lave en Dogme-film. Det hævder i hvert fald Time Magazines filmmedarbejder Richard Corliss. Og hvorfor skulle Spielberg ikke også det, spørger Corliss, med henvisning til, at Dogme 95 er en tilbagevenden til en billigere og mere umiddelbar måde at lave film på. Hvor man kan koncentrere sig om historien og gå uden de krykker, special effects-firmaerne har forsynet filmbranchen med. Om Spielberg står ved dogmerne, skal blive interessant at se, men i resten af Hollywood er der også stor interesse for Dogme 95. CMC

Casanovas Iliaden på Glyptoteket
*Homers Iliaden, der udkommer i dag i en ny oversættelse (anmeldt side 3), bliver genstand for en udstilling 14. okt.-31. dec. på Glyptoteket, der falder i to dele. Billeddelen viser tegninger og stik med motiver fra værket af bl.a. Bertel Thorvaldsen, Nicolai Abildgaard, Bissen og Eckersberg. Bogdelen viser bl.a. gamle udenlandske oversættelser, franske , tyske og italienske. Blandt sidstnævnte er en af Giacomo Casanova, eventyreren og forfatteren fra 1700-tallet.

Burkinske kulturdage
*Der er teater, eventyr, foredrag, musik og dans på programmet, når venskabsforeninge Danmark-Burkina Faso i samarbejde med Burkina Faso's ambassade afholder burkinske kulturdage frem til den 23. oktober. Åbningsforestillingen i aften med teatergruppen Feeren byder på La Fontaines fabler i vestafrikansk klædedragt. Institut Francais, Rosenvængets Allé 34-38, København, kl. 20.

Jobs Bog illustreres
*Valhalla-tegneren Peter Madsen, der i 1995 med bogen Menneskesønnen illustrerede Det Ny Testamente, er aktuel med en illustreret udgave af "Jobs Bog", udgivet af Det Danske Bibelselskab. Originaltegningerne fra bogen kan ses på Det Kulørte Bibliotek ved Københavns Hovedbibliotek fredag aften den 15. oktober, der er kulturnat. Sammen med tegnerne Ole Comoll Christensen, Thomas Nøhr og Lars Jakobsen, vil Peter Madsen være til stede og tegne for publikum.

Sexy Sadie og Herrekoret
*Cafébiografen Øst for Paradis i Århus har oprettet et videoselskab, så spillefilm fra hele verden, der normalt ikke vises i biograferne, kan nå et dansk publikum. Man starter med 17 nyere spillefilm, der spænder fra den islandske Julehurlumhej og Herrekoret Hekla til den tyske Sexy Sadie, den japanske Postman Blues og den tunesiske Fortielsernes Palads. EU's kulturprogram, Media, har støttet foretagendet.

Ib Michael går Høeg
*Karen Blixens og Peter Høegs bøger har forlængst vundet indpas hos amerikanske læsere. Nu går Ib Michael Høegs vej, idet hans roman, Prins, er udkommet på forlaget Farrar Straus & Giroux i USA - med gode anmeldelser til følge. "Pragtfulde beskrivelser af havet og ungdommens vidunder", skriver Publishers weekly. "Indbydende og lyrisk, yderst anbefalelsesværdig," skriver Litterary Journal.

Hofnar ud i 2. oplag
*Jens Henrik Jensens nye thriller, Hofnarren i Murmansk, der udkom 5. oktober, er trykt i 2. oplag, mens et tredje overvejes af Borgens forlag.

Færø-pris og musikpris
Den færøske forfatter, Jens Pauli Heinesen, får på mandag Færøernes kulturpris på 150.000 kr. Pianisterne Christina Bjørkø og Nikolaj Koppel modtager i dag Finsens Hæderspris.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her