Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. oktober 1999

Vrede over manglende spillestedslov
*Usikkerheden i det rytmiske musikmiljø er stor, fordi hele tre midlertidige tilskudsordninger ophører ved årets udgang: De regionale kulturforsøg, de særlige forsøg med fem regionale spillesteder samt den særbevilling på 10 millioner kroner, kulturministeren sikrede via tips- og lottomidlerne i 1999. Det betyder, at de rytmiske spillesteder har et støttebehov på 20-22 millioner kroner næste år for at opretholde det nuværende aktivitetsniveau. Men på trods af bred politisk sympati er der ikke afsat midler på finansloven til realisering af en bebudet spillestedslov. Statens Musikråd kalder loven 'nødvendig' og erklærer som sin hensigt om at gøre, hvad det kan for at få forslaget gennemført.

Efterårsnyheder fra Centrum
*Den svenske lyriker Tomas Tranströmers erindringer, den canadiske forfatter Alice Munros noveller samt en roman af den amerikanske forfatter E. Annie Proulx er blandt de endnu ikke udkomne nyheder i forlaget Centrums efterårskatalog, der nu er på gaden. E. Annie Proulx' roman hedder Postkort og handler om en ung bondedreng, som stikker af hjemmefra og resten af livet lever som en fredløs, mens han fortsat sender postkort hjem - uvidende om, at forældrene har brændt gården af for at hæve forsikringssummen. Tranströmers erindringer hedder Minderne ser mig og udkommer i oktober. Munros noveller En god kvindes kærlighed udkommer til november.

Nyt fra det nye PRESS
*I det nye nummer af PRESS kan man blandt andet læse historien om, hvordan et færøsk genforskningsprojekt blev forsøgt presset igennem Lagtinget som en ekstrabevilling. Der er også en historie om Undervisningsministeriets fortsatte kamp mod Tvind samt om Arbejderbevægelsens lokalradioer, der sam- og genudsender i strid med loven. Endelig fortsætter PRESS linjen fra forrige nummer med at tage et lokalområde op til gennemlysning. Denne gang Børkop.

Unik bogsamling skifter ejer
*En unik bogsamling bestående af flere end 30.000 bind skifter ejer. Samlingen har siden 1936 tilhørt Ladelund Landbrugsskole, der skal sælges fra Sydjyllands Landbrugsskole, og en arbejdsgruppe indstiller nu til skolens bestyrelse, at bøgerne overdrages til Syddansk Universitet i Esbjerg med krav om, at den fremtidige registrering og håndtering af bøgerne skal holdes samlet hos universitet. Samlingen indeholder mange gamle værker fra 1400-tallet og opefter og omfatter dels landbrugshistorisk og dels topografisk historie, men der er også betydelige værker inden for nationalhistorie, botanik, zoologi og naturvidenskab.

EU-ret truer eneret på trykning af salmebog
*Det folkekirkelige monopol mellem Det Kgl. Vajsenshus og Det Danske Bibelselskab om udgivelse og trykning af Den Danske Salmebog vakler.
Konkurrencestyrelsen siger i et svar til Kirkeministeriet, at i hvert fald trykning og indbinding af salmebogen falder ind under EUs regler om udbudspligt. Indtil i dag har Vajsenshuset, som har eneret på salmebogen, haft en aftale med Det Danske Bibelselskab om produktion af salmebogen. Konkurrencestyrelsen mener, at andre forlag skal have mulighed for at byde på opgaven.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her