Læsetid: 3 min.

K'nyt

6. oktober 1999

Danske film i top
*Intet kan dæmme op for dansk films triumfer. Danmark er det eneste land, der fik to film på den top-ti-liste for filmåret 1998-99, som den højt estimerede, internationale filmkritikersammenslutning Fipresci har netop har publiceret. Filmene er Thomas Vinterbergs Festen og Søren Kragh-Jacobsens Mifunes sidste sang, der blev henholdsvis nummer tre og 10. Vinderen er Pedro Almodóvars Alt om min mor, der vakte stor opmærksomhed ved forårets Cannes-festival. En film at glæde sig til! Pim.

Upræcis bestsellerliste
*Berlingske Tidende dropper nu den ugentlige bestsellerliste hver søndag. Det sker efter længere tids debat om listernes troværdighed i forhold til det reelle bogsalg. Kulturredaktør Lars Henrik Aagaard siger til magasinet Bogmarkedet, at "vi vil gerne bringe listen, hvis vi kan få sikkerhed for, at listen bliver mere præcist dækkende for bogsalget i Danmark." Morgenavisen Jyllands-Posten vil lade det fremgå, at listen kun er vejledende og ydermere informere læserne om, hvorledes listen bliver til.

Koreansk temauge
*Danmark og Korea fejrer i år 40 års jubilæum for landenes diplomatiske forbindelser. Med baggrund i dette vil en koreansk temauge, kaldet Korea kommer til København, præge hovedstaden i perioden 5.-10. oktober. I aften klokken 19.30 vil truppen Meditation and Imagination i Tivolis Koncertsal optræde med musik og dans, der afspejler 5000 års historie og kultur i Korea. I Filmhuset i København vil der løbende blive vist en række koreanske film.

Mere om sexuhyret
*Musicalen The Rocky Horror Show får nu en efterfølger. Skuespilleren Richard O'Brien, der også stod bag den oprindelige udgave, vil lancere en fortsættelse på et engelsk provinsteater i det nye år, skriver Berlingske Tidende. Bliver den en succes, er der udsigt til endnu en filmatisering. Den første film fra 1975 om den gale videnskabsmand Frank N'Furters forsøg på at fremstille det perfekte sexuhyre opnåede kultstatus og har indspillet over 800 mio. kroner.

Populær nyhed i gammel by
*Besøgende strømmer til Den Gamle By i år. Ved udgangen af september ligger besøgstallet 12 procent over tilstrømningen sidste år, der ellers var det bedste år i museets historie med 313.000 gæster. Sjællænderne udgør den markant største gæstegruppe, mens tyskere er de oftest forekommende udlændinge. Museet anslår selv, at det primært er den aktuelle opførelse af bindingsværkshuset Møntmestergården, der trækker gæster.

Public service-succes for DR
*Danske tv-programmer sælger i udlandet som aldrig før. I det seneste år er salgstallene fordoblet, fortæller afdelingschef Finn Rowold til Berlingske Tidende. Det sker netop som samarbejdet mellem de skandinaviske public service-stationer - kaldet Nordvisionen - fylder 40 år. Især dokumentar- og børneprogrammer samt musikprogrammer sælger godt, og DR er midt i satsninger i både Japan, USA, Sydamerika og Sydafrika.

Syv år med nordisk litteratur
*Redaktionen bag tidsskriftet Nordisk Litteratur har nu samlet alle numre fra de forløbne syv år i en mappe, der også indeholder et indeks over samtlige omtalte bogtitler fra alle de nordiske lande. Med i mappen er også seneste udgave af tidsskriftet fra 1999, der blandt andet indeholder en række essays om nordisk litteratur i 90'erne og et stort interview med Pia Tafdrup, der modtog den seneste litteraturpris fra Nordisk Råd.

Ud af skabet
*Copenhagen Gay & Lesbian Filmfestival har netop udsendt dette års program. Festivalen løber i perioden 15. 24. oktober i Cinemateket i København og derudover med visninger i Århus, Aalborg og Malmö. Programmet inkluderer 10 dage med 19 filmprogrammer og 83 forestillinger. Dette års festival er den 14. i rækken og har som tema den tidlige selvbevidsthed og springet ud af skabet. Billetsalget starter den 8. oktober.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her