Læsetid: 2 min.

K'nyt

27. oktober 1999

Gadebørn og gavtyve
*"Maria og Belkis lever på gaden i Tegucigalpa. Pigerne rapser frugt og brød på markedet og sover i papkasser om natten." Sådan præsenteres det nye materiale fra Danida, Gadebørn og Gavtyve, om to børn, der møder en voksen fra gadebørnsprojektet Casa Alianza. Det udgives i forbindelse med U-landskalenderen 1999 og er tiltænkt 3.-5. klasse. Udover bogen udgives også et lydbånd, en lærervejledning og et diassæt. Materialet kan bestilles hos Bech Distribution.

Polanski til Danmark
*Den polskfødte filminstruktør Roman Polanski kommer til Danmark. Det bliver dog for en kort bemærkning, den 17. og 18. november, hvor Polanski besøger Den Danske Filmskoles Efteruddannelse. Her skal han tale i mere generelle termer om sit arbejde som instruktør for et inviteret publikum fra den danske filmbranche. Efter Danmarks-besøget rejser Polanski til filmfestivalen i Stockholm, hvor hans seneste film, The Ninth Gate, får skandinavien-premiere. bym

Vinder pris for anden gang
*Årets vinder af den britiske The Booker Prize er netop blevet kåret. Det blev - for anden gang - den sydafrikanske forfatter J.M. Coetzee - hvis bog Disgrace blev anmeldt i Informations lørdagsudgave.

Ny version af Saxo
nForfatteren Helle Stangerup udgiver i morgen en genfortælling af middelalderværket Saxos Danmarkskrønike. Værket er i to bind med 150 helsides illustrationer af maleren Esben Hanefelt Kristensen, og det udkommer på Aschehougs forlag.

Legat til Karen Akhøj
*Forfatteren og psykologen Karen Akhøj modtager i dag Dansk Forfatterforenings Jubilæumslegat. Legatet tildeles en forfatter, der i kollegernes øjne har ydet en særlig talentfuld indsats i sit forfatterskab. Karen Akhøj har stået bag en lang række faglitterære udgivelser.

Festival for DK-musik i USA
*Musikkonservatoriet på Indiana University i det amerikanske Midtvesten er fra i dag ramme om en festival med ny, dansk musik. Arrangementet varer frem til den 1. november, og omfatter kammer- og kormusik af blandt andre Per Nørgård, Ib Nørholm, Bent Lorentzen, Hans Abrahamsen, Steen Pade og Michael Nyvang.ritzau

Kulturminister på rundrejse
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen er på officielt besøg på U.S. Virgin Islands fra den 27. til den 31. oktober. Hovedformålet er at underskrive en aftale, der blandt andet vil betyde, at arkivalier om den dansk-vestindiske periode bliver lettere tilgængelige for forskere og andre interesserede. Efter besøget tager kulturministeren til New York for, sammen med Dronningen, at deltage i afslutningen af det danske kulturfremstød The Danish Wave.

Mødrene på banen igen
*Den voldsomme debat i kølvandet på 18 unge svenske kvinders udgivelse af feminist-antologien Fittstim får nu ny næring i Norge med udgivelsen af antologien Matriarkatet. Den nye antologi er skrevet af kvinder i alderen fra 24 til 64 år og forsøger dermed at trække en linje fra 70'erne til 90'ernes feminisme. Bryllup, singlekvinder på 30 og seriemonogami er nogle af bogens temaer. En dansk udgave af Fittstim kommer i november under titlen Fisseflokken. grøn

Konkurrence om tv om at være dansk
*Grænseforeningen har udskrevet en konkurrence blandt unge om via tv-mediet at give udtryk for det "at være dansk". Konkurrencen rettes mod unge under uddannelse, og næsten 3.000 skoler og læreanstalter er inviteret til at deltage. Der er præmier på 50.000 kr., 25.000 kr. og 10.000 kr. Tv-præsentationen skal være mindst 10 og
højst 28 minutter lang og have broadcast-kvalitet. Der er således truffet aftale med Danmarks Radio om, at vinderbidragene vil blive udsendt i DR-2.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu