Læsetid: 2 min.

K'nyt

1. oktober 1999

Dåselorten tilbage i Randers
Fredag åbner Randers Kunstmuseum en udstilling om Merda d'atista - også kaldet 'dåselorten'. Selve kunstværket er en plomberet dåse indeholdende den italienske kunstner Piero Manzonis fækalier, og det har tidligere været til debat i Randers i årene 1997-98 i forbindelse med en erstatningssag mod museet - hvorefter museet købte dåsen for 250.000 kroner. Den aktuelle udstillingen fremviser også de talrige presseklip om de tidligere skærmydsler, skriver Ritzau.

Længere mellem øllene
Københavnerne kan fremover komme til at lede lidt længere efter en øl. I den ny folkesundhedsplan fra Københavns Kommune foreslås det nemlig, at fem procent af de nuværende cirka 1300 bevillinger stoppes over de næste tre år for at begrænse drikkeriet, skriver Berlingske Tidende. Overlæge Finn Hardt, leder af alkoholbehandlingen under Hovedstadens Sygehusfællesskab, mener, at man skal op på at lukke 20-30 procent, før effekten for alvor slår igennem.

Årets fund kåret
Onsdag blev fire unge kunstnere beriget med titlen Årets Fund på Carlsberg Museum. I år gik priserne til skuespilleren Janus Nabil Bakrawi, forfatteren Jokum Rohde, musikeren Mark Linn og designeren Morten Voss. Med æren følger også 25.000 kroner.

Nyt museum i Århus
Nu får Århus det kunstmuseum, byen har kæmpet for i årevis. Det blev klart onsdag, hvor Århus Kommune fik tilsagn om et øget driftstilskud fra 2003 fra finansminister Mogens Lykketoft. Århus Kommune og Amt skal nu selv finansiere opførelsen af museet, der anslås at ville koste godt 350 mio. kroner.

Udansk med reklameforbud
Et forbud mod børnereklamer vil være "meget udansk og skadeligt." Det mener adm. direktør for TvDanmark, Jesper Sehested Lund, på baggrund af en undersøgelse, tv-stationen har foretaget af børns og forældres holdning til tv-reklamer. Undersøgelsen viste, at to ud af tre børn i alderen fem til 12 år ønsker at beholde tv-reklamerne for børn. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) offentliggjorde et par uger tilbage en anden rapport, der kraftigt anbefalede strammere regler for børnereklamer i tv. Ministeren har udtalt, at hun senere vil fremsætte et lovforslag, der vil forbyde reklamer i tv rettet mod børn.

Dansker i fornemt selskab
Thomas Borch Nielsen, instruktør af filmen Skyggen, skal som eneste europæer holde foredrag på 'visual effects-dagen' på 3D Festival i Malmö den 6. oktober. Dermed kommer han i selskab med blandt andre special effects-folkene bag film som Star Wars ogThe Matrix. Hans egen film Skyggen havde begrænset succes i Danmark, men er blevet en stor salgsucces i udlandet.

Underskud hos J-P
Salget af annoncer svigter hos Morgenavisen Jyllands-Posten. Det er hovedforklaringen bag det underskud på 31 mio. kroner, som avisen har oparbejdet de seneste fem måneder, skriver Rit-zau. Salget af annoncer i disse måneder er faldet med 50 mio. kroner i forhold til samme periode sidste år. Inden år 2000 vil avisen have 150 færre ansatte, spår administrerende direktør Jørgen Ejbøl. Både BT og Politiken har ligeledes varslet fyringer eller stop for ansættelser grundet anstrengt økonomi

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her