Læsetid: 2 min.

K'nyt

23. oktober 1999

Bjergkøbing Grand-Prix Revival
*Den norske dukkefilm fra 70'erne oplever for øjeblikket en næsten kultagtig succes her i landet. Radioprogrammet Katapult bragte historien i anekdotisk form og blev begravet i e-mails. Katapult besluttede for en enkelt aften at sætte filmen på plakaten - billetterne var udsolgt på en halv time. Filmens ophavsmanden Ivo Caprinos har forlangt en afgift seksten gange højere end normalt for visning i DR, hvilket DR ikke ville imødekomme. En mærkværdig koalition af unge fans og filmens komponist Bent Fabricius Bjerre gik i aktion med trusler om at boykotte norsk myseost og BZette Oslobåden. Af en eller anden grund gav Ivo Caprino sig - filmen vises i dag kl. 9.20 på DR1. dalin

Lars Bo død
*Maleren og grafikeren Lars Bo, 75, døde torsdag i Paris, hvor han har boet siden 1947. Fra 1947 studerede han raderingsteknik i Paris, og det var især inden for radering, han blev kendt. Lars Bo er repræsenteret på en lang række museer m.m. i ind- og udland, blandt andet nationalbiblioteket i Paris, Kobberstiksamlingen i København, Victoria & Albert Museum i London og New York Public Library. Tre gange fik han førstepriser for raderinger, blandt andet ved Biennalen i Paris i 1959.ritzau

Netmagasin solgt
*Det elektroniske filmmagasin www.scope.dk er fra den 1. november solgt til World Online Denmark. Scope blev for fire år siden opfundet og udviklet af et webbureauet Mondo A/S, som også har stået for driften. Scope har tidligere fået prisen for Danmarks Bedste Websted. Filmmagasinet er bygget op omkring et netværk af freelance-skribenter. Prisen for købet er ikke blevet offentliggjort.

Bog på dansk forlag nomineret i USA
*Den kinesiske roman Venten af forfatteren Ha Jin er blevet nomineret til en af USA's fineste bogpriser, The National Book Award. Bogen udkom på det danske forlag Lindhardt og Ringhof i september i år. Ha Jin er født og opvokset i Kina, men emigrerede til USA, da han
var 29 år.ritzau

Pet Shop Boys til Danmark
*Den britiske popduo Pet Shop Boys har lagt billet ind på en koncert i Valby Hallen den 1. februar. Koncerten i Valby bliver en i en lang række, der kommer som opfølgning på deres seneste album Nightlife, skriver netavisen www.musik.org. Udover det nye materiale vil gruppen præsentere flere af deres gamle storsælgere, der er blevet både rearrangeret og -programmeret. Til at hjælpe med scenografien har Pet Shop Boys hyret den
iransk-fødte arkitekt Zaha Hadid.

Albanere skal kigge dansk tv
*En delegation fra det albanske parlament, med informationsminister Musa Ulqini i spidsen, kommer den 25. oktober til Danmark. Her skal de frem til den 31. lære om danske erfaringer med elektroniske medier - ikke mindst om overgangen fra en monopolsituation til et frit mediemarked. Albanerne skal besøge Folketingets kulturudvalg, de to landsdækkende public service-stationer, lokalstationer samt journalistiske uddannelsessteder. Besøget er arrangeret af det danske kulturinstitut.

Det største hik i Danmark
*Filmen Kærlighed ved første hik er nu landets største succes nogensinde. Efter kun syv dage er det lykkedes at sætte ny Danmarksrekord. 160.908 mennesker har indtil nu set filmen, og det har betydet, at den allerede har indbragt 7.887.791 kroner. Den forrige rekord tilhørte Star Wars Episode 1, der efter otte dage var set af 131.348 personer. Filmen Den eneste ene præsterede i løbet af otte dage at tiltrække 71.339 besøgende.
ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her