Læsetid: 2 min.

K'nyt

20. oktober 1999

Danskere på tysk
*Bogen Danskere i Berlin - fra Brandes til Sonnergaard som anmeldes på denne side, bliver samtidig udgivet på tysk. Jenseits von Berlin - Dänen und die deutsche Metropole er en del af det dansk-nordiske kulturfremstød, som er i gang i den tyske hovedstad: I går spillede Orkester Norden i Berliner Philharmonie, i dag åbner Dronningen officielt det nordiske ambassadekompleks ved Tiergarten, og i morgen skal hun åbne en udstilling af Flora Danica-porcelæn i Schloß Charlottenburg. wpr

Poesi-kamp for kvinder
*nPoetry Slam er en poesi-konkurrence for kvinder, der læser poesi på liv og død med publikum som dommere. Genren er opfundet i USA men kan 28., 29. og 30. oktober opleves i Århus og København. Det er digteren Janus Kodal der har inviteret American Amazones til Danmark og holdet består af Noël Jones, Staceyann Chin, Genevieve Van Cleve, Ariana Waynes og Kim Holzer samt Melinda Corazon Foley. Nærmere oplysninger på hjemmesiden www.inkinc.dk.

Louisiana for børn
*Hver dag i efterårsferien til og med 24. oktober er der særlige aktiviteter i Louisianas Børnehus. Kl. 11 er der familieomvisning, fra 14 til 16 skulpturværksted hvor der formes store skulpturer ud fra Magrittes malerier (tilmelding nødvendig). Mellem 11 og 16 er der hver dag, hvis vejret tillader det, snobrødsbagning i Søhaven.

Islandsk ex-præsident i Danmark
*Islands tidligere præsident Vigdis Finnbogadottir taler torsdag aften kl. 19.30 i bibliotekssalen på Stadsbiblioteket i Lyngby over emnet "Hvordan er det at være nordisk i en overvældende globalisering?" Fru Finnbogadottir er inviteret af Lyngby-Taarbæks afdelinger af foreningen Norden, og der er kun begrænset plads til interesserede, der ikke er medlemmer af foreningen, som oplyser at Finnbogadottir vil sætte en tyk streg under at "vi må aldrig glemme den nordiske identitet."

H. C. Andersen for kinesere
*Johan de Mylius, dr. phil. som for nylig har fået en af sine H. C. Andersen-bøger udgivet i Tyskland, har nu også fået en bog ud i Kina. Det drejer sig om en antologi af dansk Andersen-forskning, oversat bl. a. af bogens medudgiver XiaoLa. Udvalget rækker fra Søren Kierkegaard (et uddrag af hans debutbog om Andersen som romanforfatter) og Georg Brandes op til i dag. Ifølge de Mylius er det første gang, Kierkegaard-materiale trykkes i Kina. Udgivelsen er støttet af Sonning Fonden.

Mifune lugter Felix
*De to hovedrolleindehavere i Søren Kragh-Jacobsens dogmefilm Mifunes sidste sang, Iben Hjejle og Anders W. Berthelsen, er begge nomineret til Europas svar på en Oscar, Felixen. De to er nomineret i hhv. kategorierne bedste mandlige og bedste kvindelige skuespiller. Felix-prisen uddeles af det europæiske filmakademi, ledet af instruktøren Wim Wenders. Akademiets hovedformål er at tage konkurrencen op med det amerikanske filmakademi og stimulere europæisk filmproduktion.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her