Læsetid: 1 min.

Lær at elske bilen

4. oktober 1999

Med Tivolis og Magasins direktører i spidsen går erhvervsfolk til kamp mod begrænsning
af biltrafikken i København

"Folkets kærlighed - bilens styrke". Det skal være slogan for en kampagne imod begrænsninger af bilismen i København, foreslår reklamebureauet Gunbak & Co.
Kampagnen starter i dag på Galleri Asbæk i København, hvor direktør Jørgen Horwitz fra Hotel- Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening, direktør Lars
Liebst, Tivoli, og direktør Ib Jessen, Magasin, vil præsentere den nye forening Trafik Forum. Foreningens officielle formål er at "styrke og nuancere trafikdebatten i København."
Men foreningen er kun en facade. Det fremgår af kampagnens strateginotat, som Information er i besiddelse af. Det egentlige mål er en "intensiv politisk kampagne," som "skal kombinere de principper og teknikker, vi brugte til at besejre NEJ-siden ved folkeafstemningen i 1993, samt de nyeste fra britiske og amerikanske kampagner". Kampagnen skal "få vore modstandere til at tabe pusten på tempo, argumenter og omfang".
Kampagnens sekretariat vil også opbygge et "indgående kendskab" til, hvilke journalister, der skriver om sagen og hvad deres positive og negative vinkler er, hvilke medier og personer der ikke har engageret sig, men burde gøre det, og hvordan man påvirker den enkelte journalist.
Direktør Lone Johnsen i Danmarks Naturfredningsforening fik papiret tilsendt i sidste uge. Men da hun så at en lang række personer er nævnt ved navn som medlemmer af en bilfjendsk miljølobby, valgte hun at sende papiret til dem.
"Kampagnen sigter mod at underminere meget af det arbejde, vi laver. Jeg sidder f.eks. i Energimiljørådet, hvis formand, Anne Grethe Holmsgaard, udnævnes til en af lederne i miljølobbyen," siger Lone Johnsen.
Blandt de navngivne modstandere, som over en kam anklages for usaglige, udokumenterede påstande, er også trafikforskeren Uffe Jacobsen (Handelshøjskolen i København), forskningslektor Jan Kildebogaard (Danmarks Teknikse Universitet), Claus Hedegaard Sørensen (Det Økologiske Råd), sekretariatschef Susanne Krawach (Transportrådet), vejdirektør Henning Christiansen (Vejdirektoratet) og trafikforsker Kaj Jørgensen (Risø).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her