Læsetid: 4 min.

Der er mere mellem himmel og d'Angleterre

6. oktober 1999

Erhvervsastrologien er det eneste sikre prognoseværktøj på det uoverskuelige globale børsmarked

Okkultisme
Hotel d'Angleterres indre minder i foruroligende grad om scener fra Stanley Kubricks gyserfilm The Shining, Ondskabens Hotel, med en veloplagt Jack Nicholson i rollen som galningen, der fordriver vinteren med at øve øksevold mod kone og barn, mens han skriver på et katatonisk mesterværk af en roman, bestående af tusindvis af sider med gentagelser af sætningen: All work and no fun makes Jack a dull boy.
Forslag til en weekend-udflugt for hele familien: Gå på d'Angleterre og drys lidt rundt i gangene, nyd de klassisk dekorerede saloner, indtag den medbragte frokost i Palmehaven og husk løbehjulet, så ungerne kan få lidt motion i de lange korrido-
rer med de blodrøde tæpper.
Det mest iøjnefaldende lighedspunkt mellem d'Angleterre og Ondskabens Hotel er serien af falmede fotografier på væggene. I filmen er fotografierne en krypteret kode til de fortidige hændelser, der må formodes at holde Jack med øksen gående og får junior til at skrive REDRUM med mors læbestift på hotelværelsets spejle. På d'Angleterre er fotografierne ruder til århundredets begyndelse, hvorfra stribevis af datidens altid alvorlige og ligesom afstivede forretningsmænd og honoratiores stirrer ud på os, osende af sund fornuft og stålsatte viljer.

Det uforklarlige
Fornuftens århundrede fulgte, men at der stadig er plads til det uforklarlige blev understreget i går, da erhvervsastrolog Karen Boesen holdt konference for ca. 30 granvoksne og fornuftige erhvervsfolk, der hver havde betalt 5.400 kr. for at blive klogere på, hvordan astrologien kan give netop dem og deres virksomhed det afgørende forspring.
"Der er intet videnskabeligt i det her," bedyrede Karen Boesen gentagne gange, "men det virker. Det er derfor det er så fantastisk."
Konferencen fandt sted i d'Angleterres pendant til Ondskabens Hotels The Golden Room, en sal i paladsstørrelse med draperede, gyldne gardiner og spejlklædte døre. Deltagerne sad grupperet efter stjernetegn. Ved vores bord følte vi nok, vi var i en klasse for os selv. Sådan er vi løver nu engang.
Efter en kort indføring i astrologiens grundbegreber (kender I Vædderen, der kravler rundt langs væggene?) gik Karen Boesen ombord i erhvervsastrologien. Principperne er ligetil: En virksomhed har et fødsels-tidspunkt og sted, og derfor kan man lægge dens horoskop, på nøjagtig samme måde som man gør for individer. Når man har lagt virksomhedens horoskop, kan man beregne, hvornår det er hensigtsmæssigt at starte nye markedsføringskampagner, ansætte nye medarbejdere, udvide aktiviteter i udlandet m. v.
Der er som sagt ingen videnskabelig dokumentation, men talrige eksempler fra Karen Boesen gør det til en statistisk kendsgerning: Astrologien virker, og faktisk er det den mest troværdige og alsidige prognosemodel på markedet i dag.
Skeptikere - og jeg er selv en af dem - vil tage sig til hovedet, men fakta er, at man på kort tid er overbevist om, at Karen Boesen har ret. Det skyldes nok ikke så meget argumenterne som et andet fænomen: Den Kosmiske Konferenceeffekt.

Kosmisk effekt
Den kosmiske konferenceeffekt træder i kraft, når en troværdigt udseende person af ledersnit stiller sig op foran x antal ledere ved en konference, lægger en uigennemskuelig tegning på overheadprojektoren og taler sort i timevis, med enorm indlevelse og autoritet.
Gengivet efter hukommelsen: "I Jyske Bank har Solen spændinger med Saturn og derfor får banken problemer med ledelsesstrategi og virksomhedskultur. Til gengæld er der næste år, hvor Vægten rykker ind, basis for at gennemføre en IT-strategi."
Karen Boesen havde inviteret Jyske Banks direktør til konference: Han havde ikke tid. Det vil han senere fortryde. Hun har også tidligere tilbudt Den Danske Bank et virksomhedshoroskop. Men banken ville ikke lytte.
"Og så bare, hvordan det er gået," siger Karen Boesen.
Man får indtryk af, at Karen Boesen har ret mange klienter i dansk erhvervsliv, og hver gang, man ikke følger hendes råd, går det galt.
"Folk har deres egen frie vilje, men hvis de ikke bruger deres fornuft og lytter til astrologen, så må de også selv tage følgerne," advarede Karen Boesen, som gav mange eksempler på virksomheder eller ledere, der kom i en slem knibe fordi de absolut 'ville selv.'
For nylig advarede hun en iværksætter mod at ansætte to personer, fordi hun havde fundet spændinger i deres astrologiske huse. Ansatte med 'spændinger' i 'husene' kan være et dyrt bekendtskab for en virksomhed. Iværksætteren gjorde det eneste fornuftige, ifølge Boesen, han hyrede vikarer fra et bureau indtil videre, dvs. indtil stjernerne igen artede sig for business.

Værdipapirhoroskop
Til dem, der ikke orker at starte virksomhed, men skal bruge kontanter i en fart, havde Karen Boesen inviteret en af USA's hotteste erhvervsastrologer, Bill Meridian. Han har specialiseret sig at lægge horoskoper for værdipapirer. Her er dagens stensikre tip, hvis du vil være millionær: Køb aktier i F. L. Schmidt. De stiger med raketfart til næste år, og i øvrigt vil det globale aktieindex toppe to uger før 16. januar 2000, hvor Solen og Merkur står i konjunktion. Det er stensikkert.
Den succesrige, selvstændige forretningsmand, tyr og cand. polit. Allan Ramby lagde hovedet på blokken og trådte op for forsamlingen og gav erhvervsastrologien sit blå stempel.
Rambys argumentation lød, at når man hører økonomer tale om ejendomspriser, aktieudvikling og konjunkturer, så bruger de forklaringsmodeller, der er mindst lige så abstrakte og virkelighedsfjerne som astrologiens, og i sidste ende er økonomiens love jo bevisligt et spørgsmål om psykologisk indstilling. "Når tingene er så usikre, hvorfor så ikke ty til astrologien?"
De indflydelsesrige forretningsfolk stirrer tavse fra fotografiet fra 1908. Dybt under jorden dundrer Metroens maskiner så hele hotellet ryster. Jo, der er mere mellem himmel og d'Angleterre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her