Læsetid: 1 min.

De mindstr ringe

21. oktober 1999

*K - for Kafka en magnetiserende forestilling om den Kafka'ske dødsangst. Forfatter-instruktør-scenografen Martin Tulinius' har skabt en stram og belæst, men også vidunderligt ligetil forestilling. Og Jesper Dræbys autoritet fylder rummet, uanset hvor mange gange han må hen og kaste blod op. Og så er der tunnel-dødslys, der tryllebinder.
Kaleidoskop til 13. nov.

*Margrete I Chili Turèlls rå stemme er blottet for blødsødenhed, når hun messer Lars Kaabers dronningemonolog, og hendes yndige ydre skaber en voldsom kontrast til kraften i hendes brutale fortælling, der burde gøre enhver historielærer misundelig. Det er både snu kvindelist - og fængende fortællekunst.
Skt. Petri kirke til 24. okt. herefter turné.

*Nina Sten-Knudsen 'Landskabet senere' er en udstilling med nye, enorme malerier af en kunstner, der forholder sig til klassisk landskabsmaleri. Hun opstiller en rumlighed, som hun selv har kaldt polyfokal, dvs. et figurativt billed- og erkendelsesrum uden enhedsperspektiv.
Ny Carlsberg Glyptotek. Ti.-sø. 10-16. Til 14. nov.

*Degas og New Orleans En af impressionismens bannerførere, franskmanden Edgar Degas, rejste i 1872 til New Orleans, hvorfra hans mor stammede. Udstillingen viser malerier, pasteller, tegninger og grafiske værker fra de fem frugtbare måneder, han tilbragte dér.
Ordrupgaard, Vilvordevj. 110, Charlottenlund. ti.-fr. 13-17, lø. 11-17. Til 28. nov.

*René Magritte En tæt udstilling, der stiller skarpt på surrealisten René Magritte. Det er den malende filosof, der med sine gådefulde malerier kredser om tilværelsens uudgrundelige spørgsmål.
Louisiana. Humlebæk. Dgl. 10-17. On. 10-22. Til 28. nov.

Hånd, hjerte og ånd
*Kunstnersammenslutningen Pro åbner i dag, og denne gang vest for Storebælt, i Filosofgangen 30 i Odense. Sammenslutningen kæmper imod "smartness og sære ideer" og for "en kunst, der er produkt af hånd, hjerte og ånd". Her udstiller Gunnar Bay, Torben Bohse, Karen Kjær Laursen m.m.fl.
Ti.-sø. 11-17. Til 7. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her