Læsetid: 1 min.

Serbisk opposi-tion til EU-møde

8. oktober 1999

Serbiens demokratiske opposition er indbudt til EU-ministermøde. Udover symbol-værdi, er der er også olie på programmet.

BRUXELLES - EU's løfter om styrkelse af den demokratiske opposition til Milosevic, følges nu konkret op. 32 serbiske oppositionspolitikere er inviteret med, når EUs udenrigsministre på mandag mødes i Luxemborg.
Initiativet kommer oprindeligt fra udenrigsministrene Robin Cook og Niels Helveg Petersen, der fremlagde ideen i september.
Listen over indbudte, der skal mødes med ministrene i halvanden time tæller blandt andre Vuk Draskovic, Zoran Djindjic og borgmester i byen Nis, Zoran Zivkovic.

Undtagelser fra boycot
Udover symbolværdien i invitationen, er det tanken ministrene på mødet skal efterkomme et ønske fra byerne Nis og Pirot om undtagelse fra den generelle energi-boycot mod Serbien.
Ministrene ventes at give opbakning til olieforsyning i form af en gave af et ikke nærmere bestemt omfang.
For at undgå at olien op-snappes af de forkerte i Serbien, er planen af den skal leveres ved grænsen fra Montenegro. Europa-Kommissionen, der skal udføre planen i praksis, har ytret skepsis mod ideen, som den anser for meget svær at administrere.
Men Ministerrådet bakker enigt op.
På mødet ventes det også, at forbudet mod civilflyvning til Serbien ophæves.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her