Læsetid: 3 min.

De synger Pias sang

4. oktober 1999

Danmark er truet på livet af den muslimske indvandring, var budskabet fra Dansk Folkepartis landsmøde, der viste total opbakning til Pia Kjærsgaard

Dansk Folkeparti kalder muslimer for muslimer. Ikke noget med at kalde dem muhamedanere. Det minder lidt for meget om Glistrup. Og på partiets landsmøde i weekenden var der ingen forslag om hverken internering af muslimer eller menneskehandel. Det nærmeste var et forslag fra partiets leder Pia Kjærsgaard om at smide hele familien, både forældre og bedsteforældre til kriminelle indvandrere ud.
"Det er det eneste, de har respekt for," forklarede hun fra talerstolen i Vissenbjerghallerne til salens begejstring.
Med dét slog hun fast, at selv om tonen i Dansk Folkeparti er mere civiliseret, er budskabet det samme som fra Mogens Glistrup: Muslimerne kommer, og de er på vej til at ødelægge alt, hvad de rigtige danskere holder af.
De første tre fjerdedele af den politiske beretning brugte partilederen på et angreb på den "Godhedsindustri", der er ved at lægge Danmark i ruiner, med deres forsvar for indvandringen.
"Hvad gjorde du, da Danmark blev ødelagt?" spurgte hun med et citat fra pastor Søren Krarup. Og forklarede, at sådan vil den næste generation spørge dens forældre, hvis ikke de danske gør noget nu.
"Det er hele vores kulturgrundlag, der smuldrer med et flertal af politikerne som politikerne som Islams beredvillige hjælpere," sagde hun.
En særlig opmærksomhed fik CD. Hvis partiet er med i en kommende firkløverregering, skal Anders Fogh ikke regne med Dansk Folkepartis støtte, sagde Pia Kjærsgaard.
"Kan man forestille sig en regering, hvori der sidder ministre som Arne Melchior, Peter Duetoft og Mimi Jakobsen," spurgte hun salen, der svarede med latter.
"Personer, der er glødende EU-tilhængere og glødende tilhængere af udlændinge- og integrationsloven. Personer, der nærer et sygeligt had til Dansk Folkeparti."

Dannebrogspyntet
Og så var tonen slået an til resten af dagen.
I de dannebrogspyntede haller var budskabet om stop for den muslimske indvandring eneherskende.
"Nutidens indvandrere kommer med bagagen fuld af mandschauvinisme, af rituelle slagtninger, af omskæring af pigebørn, og af kvindeundertrykkende tøj og traditioner, som hører hjemme i den mørkeste middelalder," fortsatte Pia Kjærsgaard.
En delegeret summede fra talerstolen stemningen i salen op: "Næstekærlighed er ikke fremmed for os. Vi ønsker blot respekt for vore meninger, der er sidste bastion i kampen for Danmark."
Søndagens debatter om ældrepolitik og uddannelse kunne dog ikke samle nær så meget opmærksomhed.
Debatten om uddannelse fik først opmærksomhed, da kravet om at indføre garanti for, at danske børn kan blive undervist i klasser uden udlændinge, blev fremført.
Og kun med hiv og sving kunne salen præstere en ordentlig klapsalve til Pia Kjærsgaard, da hun præsenterede partiets kampagne for de ældre "Gamle Danmark - tryghed i alderdommen." Men de delegerede kom da op at stå til sidst.
For i modsætning til Fremskridtspartiets anarki stemmer Dansk Folkepartis medlemmer i efter Pia Kjærsgaards tone.
Kun en enkelt hævede sin stemme i noget, der mindede om opposition.
"Jeg vil altså ikke være med til at sende bedsteforældre hjem, hvis deres børnebørn er kriminelle. Så det vælger jeg at opfatte som en provokation fra dig Pia," sagde Leif Christensen fra Bornholm. Han fortsatte med at opfordre til, at den stærke inderkreds i Folketingsgruppen var mere åben:
"Man skal ikke glemme de lokale tillidsmænd. Vi skal have mulighed for at tale mere sammen."
Det fik Kristian Thulesen Dahl på talerstolen:
"Der er nogen, der synes, det går lidt for godt for Dansk Folkeparti. Vi skal passe på, at vi ikke tager deres kritik til os," advarede han.

Leder på bagsiden

Fakta - Politiske resultater
Dansk Folkepartis landsmøde vedtog i weekenden to resolutioner - om ældrepolitik og uddannelse:
Folkepensionen skal hæves, og de ældre skal have en såkaldt omsorgsgaranti. Dansk Folkeparti vil også bygge flere plejehjem, så de gamle kan få et "reelt valg" mellem eget hjem og en plads på plejehjem.
Ventelisterne til sygehusene skal væk, og Dansk Folkeparti vil på en række mindre områder fra gratis dørtelefoner til uniformerede hjemmehjælpere give ældre en tryggere hverdag.
På uddannelsespolitikken vil Dansk Folkeparti sikre, at børn lærer mere allerede fra børnehaveklassen. Bogligt svage børn skal sikres gode muligheder iskolen. Og undervisningen skal ske på et kristent grundlag. Begge forslag kom fra Folketingsgruppen.
Fra salen kom der forslag om at støtte alternativ behandling,
men ingen resolutioner blev fremsat. jas

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her