Læsetid: 2 min.

Bornert Bond

23. november 1999

Den jublende, engelske sex-plathed hos Crazy Christmas Cabaret har overskredet sin udløbsdato

Cabaret
Never mind, siger James Bond-age, mens han virrer toupé-venligt med hovedet. Og så starter endnu en hørt-før-scetch om James og pigerne.
Den ukuelige Vivienne McKee og hendes Crazy Christmas Cabaret har nemlig kastet sig ud i en hårrejsende klichéfyldt, men også uhørt langtrukken forestilling over sloganet Never Say Bondage Is Not Enough.
Ideen er kvik nok - agent 006 er på vej ud for at bekæmpe 'the millenium bug' hos computergiganten MaxiHard, inden klokken falder i slag. Spørgsmålet er bare, hvilket årti forestillingen selv befinder sig i, for afviklingen af scenerne minder om revy fra 80'erne, musikken må være helt tilbage fra 70'erne - og den jublende, engelske sex-bornerthed har formodentlig overskredet sin udløbsdato med et halvt århundrede. Kun truslen mod uopmærksomme tilskuere er opdateret, nemlig i form af torturstraffen 'endeløse chatshows med Synnøve Søe'.
Derudover byder årets julecabaret bare på platheder af den vanlige sommerrevy-skuffe - med tandløse tågerier om alt fra Lars von Trier til fulde svenskere, julemandskongres, brostensbøller, CNN og Pouls cykelhjelm. Så morsomt bliver det altså ikke - og slet ikke crazy.

Carla-outfits
Dragqueen'en Andrew Jeffers, manden med de 100 kg, amorbuesmilet og G-skålen, får imidlertid scenen til at lyse. Men selv Jeffers vidtfavnende showtalent og publikumstække under fællessang kan ikke redde knap tre timers forestilling. Og det kan Kirsten Brinks kostumer heller ikke, til trods for at de både tilhører årets mest opfindsomme og sildskønne. Her er storblomstrede Carla-outfits og casinokjoler med strategisk påsatte rouletter - og her har udskæringer, den dybde, som udskæringer skal have.
Så det er blot ærgerligt, at teksten ikke lever op til indpakningen. Selv de få indslag, hvor det McKee-garvede publikum selv skulle give deres besyv med, resulterede ved premieren i pinlige scener med en Palle, der absolut så ud, som om han hellere ville være blevet hjemme i Køge.
Men som man siger i denne hotte Bond-tid: Never mind.

*'Never Say Bondage Is Not Enough', Crazy Christmas Cabaret. Tekst og instruktion: Vivienne McKee. Scenografi: Kirsten Brink. Dirigent: Marrie Bignold. London Toast Theatre i Glassalen i Tivoli. Til 31. dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her