Læsetid: 1 min.

FOLK

11. november 1999

Jan Stage
*Den danske forfatter og krigskorrespondent skriver om Kosovo i nyeste nummer af det ansete, eurpæiske tidskrift Lettre International. Blandt øvrige artikelforfattere ses skribenter som Gore Vidal og nobelpristageren Derek Walcott. Tidligere har Stage skrevet om bl.a. Zaire og Algeriet i magasinet, der udkommer på flere sprog sideløbende.

Anarkister
* I dag fejres anarkisternes internationale kampdag i Operaen på Christiania fra kl. 16 til ud på natten med økobar, folkekøkken, musik, råhygge, dans og debat samt noget, der hedder tiltehjørne. Man kan deraf slutte, at anarkismen ikke er død. Og slet ikke i sværen.

David Favrholdt
*Den odenseanske filosofiprofessor er ikke bange af sig. Han udsender fredag bogen med den sexede titel Filosofisk Codex. Heri erklærer han sig uenig med "ca.
95 procent af alle tone angivende filosoffer i vor tid." Det må da kalde på en replik fra Arno 'Allestedsnærværende' Victor Nielsen.

Michael Bundesen
*Den eneste Shu-bi-der-dur er i fuld gang med at skrive en musical om moderne landmandsliv, så mon ikke han finder den gamle flyver, storken, frem. Som makker på projektet har han Ole Kibsgaard. Han har deltidsarbejde i Kaj & Andrea.

Jens Elving
*Kommandør Jens Elving, Viborg, er død, 82 år. Som ung søløjtnant var Elving den 29. august 1943 med til at sprænge inspektionsskibet Hvidbjørnen i luften for at forhindre, at skibet faldt i tyske hænder. Han flygtede til Sverige og kom til England, hvor han blev næstkommanderende på en britisk minestryger. Efter krigen var Elving bl.a. Danmarks militære repræsentant ved det militære hovedkvarter SHAPE i Bruxelles, afdelingschef ved Enhedskommandoen i NATO's nordregion.

Frank Jensen
*Justitsminister Frank Jensen (S) og politidirektør Hanne Bech Hansen er kl. 19.00 blandt deltagerne i en konference på Christiansborg om vold og kriminalitet i København. Der skal nok blive noget at tale om.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her