Læsetid: 1 min.

HÅRDE PAKKER

19. november 1999

2. SEKTION - BOGTILLÆG
Christian Jungersen: Krat. 298 kr. Centrum
*En på alle måder stor debut. Psykologisk thriller om to Hellerup-drenges venskab på godt og ondt. De vikles lidt for meget ind i hinandens liv, og har et dramatisk opgør, der er helt filmisk og stærkt beskrevet. En ren overraskelse.
Michael Halskov Christesen

Alan Thein Durning: Det her sted på jorden. 288 kr. Hovedland.
*En fortælling om ubesindig omgang med miljøværdier i det vestlige USA. Sammenkæder det personlige og lokale med globale perspektiver. En bog som inspirerer til handling.
Niels I. Meyer

Einar Már Gudmundsson. Fodspor på himlen. Roman. 229 kr. Vindrose
*En krønike om de upåagtede, de såkaldt almindelige mennesker. Fortalt i forfatterens suveræne prosa, der placerer sig mellem nøgtern tale og højstemt sagastil - med passende ironi. Skøn litteratur af bedste slags.
Erik Skyum-Nielsen

Ditlev Tamm: Det høje C 360 s. 350 kr. Gyldendal
*Bogen om Det konservative Folkepartis gæve bedrifter fra 1965 og til i dag. Diskret sarkastisk og meget informativ. Underholdende, selv for en person, der ikke interesserer sig meget for politik. God til læsere af alle observanser.
Marianne Rosen

Boris Boll-Johansen: Solsorten i mit våben. 168 kr. Rosinante
*Der er masser af skæv charme, drenget forstadsfascination og tætsansede glimt af det hemmelige og mytologiske liv mellem Vestvolden og Rødovre Skøjtehal her, hvor Boll-Johansen plotter Rødovre ind på det litterære landkort. Et must for enhver omegnsbonde.
Elo Nielsen

Klaus Rifbjerg: Kort sagt. 285 kr. Gyldendal
*En bugnende bog. 27 gode noveller plukket fra de 10 novellesamlinger, Rifbjerg har skrevet fra 1964-97. Underspillede, morsomme og revsende noveller, der vidner om Rifbjergs suveroene beherskelse af genren.
Anna Wegener

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her