Læsetid: 2 min.

K'nyt

30. november 1999

Det Kgl. Teater på BilletNet
*Billetter til forestillinger på Det Kgl. Teater vil fremover kunne købes i løssalg via BilletNet, blandt andet på landets posthuse. Det skyldes, at Det Kgl. Teater og Arte nu er gået sammen om et nyt billetsalgskontor, der skal erstatte nationalscenens hidtige billetkontor på Kgs. Nytorv, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag, Det nye kontor kommer stadig til at ligge i Det Kgl. Teaters bygning, men bliver fremover drevet af Arte. Det betyder også, at man vil kunne købe billetter til alt muligt andet end Det Kgl. Teater.

Biografskole truet af lukning
*Den Danske Biografskole skal lukke til sommer. Sådan lyder beskeden fra Undervisningsministeriet med den begrundelse, at skolen ikke længere overholder loven gældende for produktionsskoler, som Biografskolen er underlagt, skriver Berlingske Tidende mandag. Biografskolen har ikke haft et løbende optag af nye elever som lovens ordlyd kræver, og Folketingets Kulturudvalg er derfor i gang med at afklare, om skolen kan komme ind under højskoleloven. Findes der ikke en løsning, skal skolen lukke og slukke den 1. juli.

TV-2 på juletur til Grønland
*Verdens lykkeligste band TV-2
er på vej til Grønland. I perioden 1.-8. december vil gruppen give en række julekoncerter. TV-2 udgav for nylig cd'en Manden der ønskede sig en havudsigt, og er efter tidligere besøg blevet et populært navn i Grønland.

Hvorfor gå på museum?
*Hvad får folk til at gå på museum? Og hvad har de ud af det? Disse spørgsmål søges besvaret på heldagsseminaret Museerne og publikum, der finder sted i dag på Statens Museum for Kunst i tidsrummet 10-17.
I oplægget til seminaret noteres det, at der i Danmark ikke gennemføres undersøgelser, der belyser, hvad folk har ud af at gå på museum, og hvordan formidlingen kan gøres bedre. For deltagerne er der mulighed for at deltage i en rundvisning på Statens Museum for Kunst. Der er gratis adgang, og billetter udleveres ved indgangen.

Efterlysning af billeder
*Formidlingscentret Assistens Kirkegård forbereder en udstilling om John Christensen. Da hovedpartren af hans billeder befinder sig i private samlinger efterlyser arrangørerne ejere af John Christensen-billeder, der vil låne værkerne ud til brug i en udstilling omkring maj 2000. Interesserede kan henvende sig til Formidlingscentret.

Hammerich-pris til Clausen
*Instruktøren, gøgleren, skuespilleren og debattøren Erik Clausen modtager Paul Hammerich Prisen 1999. I forbindelse med prisoverrækkelsen den 5. december vil der blive afholdt et symposium - Det Dårlige Selskab - på Louisiana om frihed, gøgl, kultur og humor med deltagelse af en række personligheder omkring prismodtageren. Der er allerede nu udsolgt til prisoverrækkelsen.

Litteratur fanget i nettet
*I går sparkede dansk litteratur sig for alvor ind på Internet. Det skete på adressen www.litteraturnet.dk, hvor interesserede får adgang til en lang række ydelser såsom forfatterprofiler, litteraturhistorie med levende billeder og lyd, en nyhedssøjle, en guide til litterære links samt en database over dansk litteratur i oversættelse. Alt materiale vil kunne læses på både engelsk og dansk. Dansk Litteraturinformationscenter står bag initiativet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her