Læsetid: 2 min.

K'NYT

26. november 1999

Dyreste filmproduktion
*De historiske Babelsberg-studier syd for Berlin bliver centrum for optagelserne af den hidtil dyreste filmproduktion i Europa. I januar begynder Paramount optagelserne til Enemy at the Gates, og den franske instruktør Jean-Jacques Annaud - bl.a. kendt for Rosens navn - kan råde over et budget på 640 mio. kr. Filmen udspiller sig i og omkring Stalingrad under 2. verdenskrig, og den tager sit udgangspunkt i virkelige hændelser. Babelsberg-studierne lagde tidligere faciliteter til bl.a. Den blå engel med Marlene Dietrich og Emil Jannings, ligesom den danske stjerne Asta Nielsen indspillede film her. Nazisterne overtog filmbyen i 1933, og i DDR-tiden skiftede studierne navn til DEFA. ritzau

Pris til Henning Christiansen
*Komponisten og fluxus-kunstneren Henning Christiansen modtog i går årets Arthur Køpcke-pris, der er opkaldt efter den tyske avantgarde-billedkunster, der i en årrække boede i København.

Ridderkors til Alechinsky
*Den belgiskfødte billedkunstner, Pierre Alechinsky, der som 22-årig blev yngste medlem af sammenslutningen Cobra, har på den danske ambassade i Paris fået overrakt Ridderkorset af Dannebrogsordenen. Han, der var nært knyttet til Asger Jorn, har haft nær kontakt med den danske kunstverden gennem årene, ligesom han har foræret Silkeborg Kunstmuseum flere hundrede værker, senest en keramisk mur.

Filmdeklaration til WTO
*Europæiske filminstruktører, blandt dem danske, mødtes i sidste weekend i Mastia på Korsika, for at holde generalforsamling i deres forening. Her vedtog de en deklaration forud for WTO's forhandlingsrunde i
Seattle, idet branchen - med den franske i spidsen - er bekymret for, at film er på vej til at blive regnet for en handelsvare frem for et kunstværk. WTO opfordres til at viderefør "den kulturelle undtagelse", hvorefter et land har lov at støtte den nationale kunst og kultur.

Sjovt kvindeligt selskab
*Kvindeligt selskab i København har inviteret to medlemmer af kabaretgruppen Emmas Dilemma, Sofie Stougaard og Anne Grethe Bjarup Riis, til en snak om kvinders humor, ligesom de giver et par numre. Næste torsdag kl. 19.30, og der er gratis adgang.

Mobilix går til operaen
*Den Danske Opera har i sommeren 2000 urpremiere på
Bachs sidste Opera, som vi blive spillet i Ridehuset på Christiansborg. Jess Ørnsbo er hovedforfatter på librettoen, musikken er af Stanley Walden, og Mobilix sponsorerer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her