Læsetid: 3 min.

K'NYT

10. november 1999

En lille bog om Ja og Nej
*"Der er mennesker, hvis ord og handlinger er med til at ændre verdens gang. Fordi de på det rigtige tidspunkt tør rette ryggen og sige Ja og Nej. Også selvom det er farligt, umoderne og imod almindelig sund fornuft." Sådan præsenterer forlaget Høst&Søn bogen Næsten. En lille bog om Ja og Nej, der handler om mennesker, som tør følge deres hjerte. I en samling korte tekster og via fotografier præsenterer forfatteren Steffen Larsen personligheder som Gandhi, Desmond Tutu og Nelson Mandela.

Sebastian synger igen
*Sebastian alias Knud Christensen har brugt 90'erne på at forny den danske musical, men nu har han i anledning af sit 30 års jubilæum fået lyst til igen at synge egne sange, akkompagneret af et band med bl.a. bassisten Michael Friis og guitaristen Poul Halberg. Det sker på en turne, der starter den 7. december i Horsens og afsluttes den 19. december i Cirkusbygningen på sangerens 50 års dag. Næste musical er i øvrigt en opsætning af Pippi Langstrømpe i Israel på hebraisk. tobi

Pris til Carsten Jensen
*Forfatteren Carsten Jensen bliver modtager af Holberg-medaljen 1999. "I Holbergs ånd har Carsten Jensen fornyet den kritiske essaygenre, talt magthaverne imod med myndighed og formået at forbinde familielivets nære perspektiv med globale og kosmiske erfaringer," skriver Litteraturrådet i en pressemeddelelse. Prisen overrækkes i Kulturministeriet på Holbergs fødselsdag den 3. december klokken 15.

Status-møde om kunsten
*Hvordan forløb det forgangne år inden for dansk kunst? Det vil et panel af sagkyndige forsøge at give svar på i aften klokken 19.30 på Louisiana i Humlebæk. Debatten sendes sideløbende i radioens P1, og det fremmødte publikum vil få rig mulighed for at stille spørgsmål til panelet, hvori billedhugger Hein Heinsen, overinspektør Vibeke Petersen fra Statens Museum for Kunst, billedhugger og professor Erik Steffensen og kritiker Lisbeth Bonde vil få sæde.

Museumsudvidelse
*Den 12. november indvies Museumscenter Aars officielt i overværelse af Dronningen. Vesthimmerlands Museum og Himmerlands Kunstmuseum er herefter samlet under fælles tag i et udbygget museumshus. Udvidelsen på 1100 kvadratmeter er tegnet af Per Kirkeby og er hans hidtil største byggeri. Huset har en grundplan som Tors hammer og er holdt i naturmaterialer. Museet åbnede for publikum i september, og har faste udstillinger om Himmerlands arkæologi og nyere kulturhistorie. Den første separatudstilling, som netop er åbnet, rummer helt nye arbejder af Kirkeby.

Økologisk tøj
*Kan man shoppe økologisk modetøj uden, at det skal ligne omsyede, brune kartoffelsække? Designgruppen Paradigm mener ja, og det vil blive demonstreret på udstillingen Mode med omtanke og en historie bag. Kunstindustrimuseets designstudio lægger lokaler til, og dørene går op den 11. november og holdes åbne til 30. december.

Rock med en snart 60-årig
*Tina Turner indtager Danmark og Parken den 3. august 2000 i anledning af sit seneste album Twenty Four Seven. Hendes seneste koncert i Danmark var den 21. juni 1996, også dengang i Parken. Billetter til koncerten med den snart 60-årige dame kan købes via BilletNet og på posthuse landet over fra mandag den 15. november.

Torsdag ny premieredag
*Landets filmselskaber og biografer vil fremover lade en række film få premiere om torsdagen, skriver Politiken tirsdag. Det sker for at give filmene en længere åbningsweekend og for at sprede de mange premierer hver weekend over to dage, så den enkelte film ikke drukner i mængden. Buena Vista International lader filmen End of Days med Arnold Schwarzenegger få premiere torsdag den 25. november, og Nordisk Film sætter The Blair Witch Project på lærredet den første torsdag i december.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu