Læsetid: 2 min.

K'nyt

9. november 1999

Dronninge-skitser i Køge
*Kunstmuseet Køge Skitsesamling har erhvervet alt skitsematerialet til Dronningens Gobeliner, der er udført af Bjørn Nørgård. Materialet er i øjeblikket ved at blive pakket ud og registreret, og dette arbejde kan publikum overvære onsdag og torsdag hver uge i tidsrummet 13-16. Den egentlige ophængning og udstilling præsenteres i sommeren 2000, når byggeriet af en helt ny sal til skitserne står færdig.

Mere ventetid på museum
*Den Hirschsprungske Samling har siden foråret gennemgået en hovedistandsættelse. Det har blandt andet indebåret udskiftning af det gamle kobbertag, den fredede bygning er blevet istandsat indvendig, og en lang række tekniske installationer er udskiftet. Efter planen skulle museet genåbne i løbet af efteråret, men da Kulturministeriet netop har ydet en ekstraordinær bevilling på cirka 1,5 mio. til sikringsforbedringer, vil samlingen af dansk guldalderkunst og Skagensmalere først blive genåbnet den 28. februar 2000.

Alechinsky i Silkeborg
*I søndags præsenterede Silkeborg Kunstmuseum maleren Pierre Alechinskys store vægbillede, Penslens tanker. Værket, der blev påbegyndt i foråret 1998, er placeret på en særlig mur, opført i museets gård. Den færdige komposition dækker ialt 39 kvadratmeter og er udført i blåt, sepia og sort på en lys glasur. Første del af værket blev afsløret ved indvielsen af museets nye fløj i juni 1998, men Alechinsky besluttede sammen med museets arkitekt at udvide værket med endnu tre felter.

Flere priser til dansk film
*Tre danske film løb med tre ud af syv priser ved De Nordiske Filmdage i Lübeck, som afsluttedes søndag. Festivalens hovedpris gik til Bye, bye Bluebird af den færøske instruktør Katrin Ottarsdottir. Filmen havde premiere i de danske biografer i juli, men fik kun en kort levetid. Mifunes sidste sang af Søren Kragh-Jakobsen vandt kampen om den baltiske filmpris for bedste nordiske spillefilm. Som bedste børnefilm kårede festivalens børnejury Lars Hesselholdts Falkehjerte, der havde premiere i Danmark i efterårsferien.

Efterlysning af malerier
*Galleri Faurschou efterlyser nu malerier af vægtige danske malere fra det 20. århundrede. Malerierne skal indgå i en udstilling i foråret 2000, og galleriet ønsker at enten låne eller købe værker af Vilhelm Hammershøi, J.F. Willumsen, Edvard Weie, Vilhelm Lundstrøm, Asger Jorn, Wilhelm Freddie, Egill Jacobsen, Richard Mortensen, Svend Wiig Hansen og Per Kirkeby.

Støtte-gospel for Amnesty
*Amnesty International afholder i aften en gospelkoncert i Jakobskirken i Roskilde. Det sker klokken 19.30, og koncerten vil indeholde optræden af et kor tilhørende Solrød Strandkirke.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her