Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. november 1999

Vær med i Star Wars
*Synes du, at du ligner drengen på billedet til venstre - så læs videre. Den amerikanske instruktør og producent George Lucas leder efter egnede skuespillere til rollen som den
19-årige Annakin Skywalker (den lille dreng som næsten voksen) i sin kommende film, Star Wars 2. Har du udseendet med dig, så skriv til følgende adresse: Lucasfilm, Ltd., Robin Gurland, P.O. Box 2009, San Rafael, Ca 94912, USA. Husk at vedlægge billede og cv. CMC

Amerikanere køber våben på Internettet
*Amerikanerne køber våben som aldrig før, og ifølge våbenhandlere er det ikke de typiske gunslingers, der køber ind, det er almindelige familier. Det stigende våbensalg skyldes ifølge Yahoo News angsten for de følger, årtusindskiftet kan have på computere og edb-systemer. På Internettet findes der et utal af hjemmesider, der opfordrer amerikanerne til at 'passe på sig selv'. Blandt dem er sitet Y2Kchaos, der opfordrer amerikanere, som er naboer til fængsler, til at købe ind hos våbenhandlerne i tilfælde af, at fængslernes computersystemer bryder ned og lader fangerne slippe ud.

Andersen-Nærum på Arbejdermuseet
*Med en udstilling af Jørgen Andersen-Nærum sætter Arbejdermuseet i København fokus på en maler, der ikke har fået den store opmærksomhed i kunsthistorien, selv om han på flere måder har haft en central position i dansk kunstliv. Arbejdermuseet ejer selv tre af Jørgen Andersen-Nærums malerier, men ellers er kun få af hans værker endt på museum. Andersen-Nærum, der døde i 1990, var i en periode præsident for Akademiet for de Skønne Kunster og formand for Akademirådet. Udstillingen "Jørgen Andersen-Nærums billedverden" rummer omkring 100 billeder og kan ses fra den 9. november til den 15. januar.

Dansk tegneserie-website har succes
*Redaktørerne på amerikanske 4anything.com Network har netop valgt en dansk tegneserie-website som én af de bedste på Internet inden for sin kategori. Den danske website, der findes på adressen http://www.
magic-cartoons.dk, tilhører det lille tegneserieforlag Magic Cartoons i Århus. "Vi betragter det som et dejligt skulderklap," siger Peter Simonsen fra Magic Cartoons til www.comon.dk, "for det har krævet en del ressourcer at bringe websiten hen, hvor den er i dag. Ikke mindst fordi websiten er tosproget." Magic-cartoons.dk startede på Internet i slutningen af 1996 og besøges i dag af omkring 11.000 til 13.000 hver måned.

Bogfest i Roskilde
*Litteraturfestivalen i Roskilde løber af stablen fra i dag og frem til og med tirsdag. Islandske Einar Már Gudmundsson, aktuel med den roste roman Fodspor på himlen, kan opleves i aften kl. 20, i morgen kl. 12 kan man høre Majbritte Ulrikkeholm og kl. 13 er Søren Ulrik Thomsen på programmet. Programmet rummer også bl. a. Jytte Borberg, Pia Tafdrup, Pia Juul, Jørgen Gustava Brandt og Niels Lyngsø. Billetter og program kan fås hos boghandlerne i Roskilde samt på Roskilde Bibliotek.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her