Læsetid: 2 min.

K'nyt

2. november 1999

Nærkontakt i X-files
*Fans af tv-serien X-files kan se frem til et magisk øjeblik når seriens hovedpersoner, agenterne Mulder og Scully, omsider kysser. Det foregår ifølge manuskriptet nytårsaften 1999 men bliver vist på amerikansk tv allerede sidst i november. De to har tidligere kysset i den populære serie, men kun efter hårdt pres fra ekstraterrestriske væsner eller usynlige stråler. Om kysset ender i ægteskab vides ikke, men sikkert er det, at Gillian Anderson (Scully) og David Duchovny (Mulder) begge har erklæret at de har fået nok af serien og søger nye græsmarker

Demarkationslinjen mellem ...
*...sex og eskrementer. Den tyske sprogprofessor Hans-Martin Gauger undersøger i en ny bog, Über Sprache und Stil europæiske bandeord. De romanske og angelsaksiske lande henter deres eder fra det seksuelle område, mens tyskerne siger 'lort' og 'røvhul'. Gauger mener, at denne analfiksering gør tyskerne til et undtagelsestilfælde i Europa. Dansk hører åbenbart ikke til de sprog, professoren behersker ks

Klinkevals i medvind
*Filmen Klinkevals blev i sin premiereweekend set af 47.142, oplyser Nordisk Film. En anden film, Barbara, der henvendte sig til omtrent samme målgruppe, trak 23 procent færre i biografen i sin premiereweekend, nemlig 33.600. I alt indspillede Klinkevals 2,25 millioner kroner i sin første weekend.

TvDanmark bryder regler
*Lave seertal har i oktober fået TvDanmark til at sende flere reklamer end tilladt. Det viser optællinger fra Gallup, flere mediebureauer og konkurrenter, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Ifølge optællingerne har TvDanmark overtrådt grænsen på 15 procent af hele sendefladen godt halvdelen af de tre første uger af oktober. Overtrædelserne opstår, fordi TvDanmark har fået færre seere - og dermed er nødt til at vise reklamerne flere gange for at give annoncørerne det seertal, de har betalt for.

Mere hæder til 'Venten'
*Den kinesisk fødte forfatter Ha Jins roman Venten er nu også nomineret til den danske litteraturpris ALOA - af center for Litteratur fra Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien. Romanen blev tidligere indstillet til den amerikanske pris The National Book Award. Den danske litteraturpris er på 10.000 kroner.

Dronningens gobeliner til Køge
*Kunstmuseet Køges skitsesamling har erhvervet alt skitsematerialet til Dronningens gobeliner, udført af billedhuggeren Bjørn Nørgaard. De kommende onsdage og torsdage mellem klokken 13 og 16 vil publikum kunne overvære udpakningen gennem en stor glasrude. Nogle af skitserne vil på skift blive ophængt i udpakningsrummet, mens den egentlige ophængning og udstilling præsenteres i sommeren 2000, hvor en helt ny sal til skitserne vil stå færdig.

Penslens tanker på væggen i Silkeborg
*Søndag den 7. november kl. 11.00 præsenterer Silkeborg Kunstmuseum maleren Pierre Alechinskys store vægbillede Penslens tanker. Indvielsen overværes af kunstneren. Første del af værket blev afsløret ved indvielsen af museets nye fløj i juni 1998, men Alechinsky besluttede sammen med museets arkitekt at udvide værket med endnu tre felter. Den færdige komposition bliver på 39 kvadratmeter.

Åbent hus på Frederiksberg
*For tredje år i træk afholder tre frederiksbergske museer samt Stadsarkivet på rådhuset og Lokalarkivet på Frederiksberg Hovedbibliotek en 'Åbent Hus uge'. De tre museer er Storm P.-Museet, Bakkehusmuseet og Revy- og Morskabsmuseet. På Storm P.-Museet fortæller desuden museumsdirektør Jens Bing i dag om den unge Storm P. kl. 19.30. I morgen samme tid causerer Simon Rosenbaum over revyens historie og den 4. kl. 19. 30 er turen kommet til Bakkehusmuseet, hvor museumsleder Inge Nørballe fortæller om digterne omkring Bakkehuset.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her