Læsetid: 2 min.

K'nyt

25. november 1999

Net-kalender med insekter
*Den 1. december er der premiere på Danmarks første online julekalenderspil. Nøglen til tiden hedder den og kan følges på Internetadressen www.worldonline.dk. Mediegruppen No Parking, der står bag kalenderen, lover et julemysterium spredt over 24 afsnit fyldt med insekter. Hovedrollerne spilles af agenterne Skudder & Mudder fra The X-mas Flies - stærkt inspireret af tv-serien The X-files.

Byen som børnene ser den
*Børn og unge skal være mere bevidste om arkitekturen i deres omgivelser. Det mener Dansk Arkitektur Center i København, der i dag holder en konference om netop dette. Konferencen markerer starten på en udstilling, hvor tre skoleklasser fra Vesterbro udstiller deres indtryk af bydelen. En videofilm, hvor arkitektur-revseren Peter Olesen vandrer gennem og kommenterer Christianshavn, vil der blive vist film hver time. Både kultur- og by- og boligministeren vil deltage ved åbningen i morgen

Politiske program-sponsorer
*Også politiske organisationer, arbejdsmarkedets parter og religiøse bevægelser skal fremover have adgang til at give tilskud til programmer i Danmarks Radio. Det udtaler Socialdemokratiets medieordfører Søren Hansen til Aktuelt onsdag. "Det afgørende vil stadig være, hvem der har ansvaret. DR's eget kvalitetsstempel er det afgørende. Det vil være op til ledelsen, at de kan stå inde for de programmer, de sender ud," siger Søren Hansen. Venstres medieordfører Jens Rohde er uenig: "Jeg mener, det vil være at åbne for en flanke af politiske udsendelser af alle mulige arter, og det ved jeg ikke om er en god idé."

Oscar-vinder instruerer igen
*For godt ti år siden vandt han en Oscar for filmen Babettes Gæstebud. Nu skal den 81-årige instruktør Gabriel Axel i gang med at instruere en ny spillefilm, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag. Det drejer sig om en film med den foreløbige titel Laila - Den Rene, som Gabriel Axel selv har været med til at skrive manuskript til. Optagelserne indledes først i det nye år, og filmen er usædvanlig i den forstand, at den er absolut ordløs. Går alt efter planen, vil Laila - Den Rene får premiere til næste efterår.

Demokratisk krigsførelse
*"Danmark har i 1999, via sit medlemskab af Nato, deltaget i militært angreb på anden nation med henvisning til dennes upassende fremfærd. Der er i den forbindelse meget at tage fat på," skriver forfatteren Pablo Llambias i det netop udsendte nummer 33 af kunstmagasinet Pist Protta. Llambias har fremstillet et spørgeskema, hvor læseren ved at sætte krydser eksempelvis kan angive, at næste gang, Danmark skal i krig, eventuelt mod Norge, bør det foregå med en kombination af avancerede bombefly, missiler i størrelse medium og specialstyrker. Af ikke-militære midler kan læseren supplerende vælge mellem havneblokade, indkøb af aktieposter i CNN samt 16 andre tiltag.
movin

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her