Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. november 1999

Alvorsord fra Casper
*Det smalle, skæve tv-show 'Casper og mandrilaftalen' sluttede i fredags med en opsang fra Casper Christensen til det danske tv-publikum: Hvis det er fladpandet tv, I vil ha' - så er det også det I får!
Anledningen til disse alvorsord: DR 2 har valgt at standse mandrillen. Til gengæld har kanalen taget hul på et nyt tv-show i den gammelkendte
Hov-Hov-stil. Eksperimentet er forbi. IH

San Cataldo op i kulturudvalget
*SF's kulturpolitiske ordfører Ole Sohn rejser nu sagen om Kulturminister Elsebeth Gerner-Nielsens afslag på driftstilskud til San Cataldo-klostret, som Information omtalte tirsdag i sidste uge. Ole Sohn mener ikke, at man blot kan fjerne støtten administrativt, og vil have en drøftelse med Kulturministeren i kulturudvalget. Samtidig opfordrer San Cataldos bestyrelse ministeren til et møde, fordi man mener, at hun er blevet vildledt af sine embedsmænd. San Cataldo har behov for 250.000 kroner. Kulturministeriets budget er på godt 3, 5 milliarder.

Et øjebliks berømmelse
*Klaus Kjeldsens børnefilm Et øjeblik har vundet den eftertragtede Sølv Elefant ved den 11. internationale børnefilmfestival i Hyrderabad i Indien. I filmen, der varer fem minutter, fortæller børn deres personlige historier om, hvad og hvordan et øjeblik opleves, hvordan tiden går, og hvad tid er. Filmen er blevet vist i fem biografer i den indiske by, hvor den blev set af over 10.000 indiske børn. Et øjeblik kan i julemåneden ses i 35 danske biografer, der viser den som forfilm.

Film om Blekingegadebanden
*Dramaet om Blekingegadebanden skal nu filmatiseres. Filmselskabet Zentropa og instruktøren Anders Rønnow-Klarlund står bag projektet, der blandt andet skal belyse de politiske sider af sagen, skriver Politiken tirsdag. Optagelserne skal munde ud i både en biograffilm og en tv-serie i tre afsnit.

Arkitektur-stafet
*Kommunerne skal motiveres til at tænke mere på æstetikken, når der bygges nyt, og når der planlægges byfornyelse. Det mener by- og boligminister Jytte Andersen, og af samme grund starter hun næste år en såkaldt arkitektur-stafet, der skal nå rundt til i alt 36 kommuner. Stafetten skal sendes afsted i begyndelsen af år 2000, og for at kunne deltage skal en kommune blot anmelde et arkitektonisk initiativ i forbindelse med kommunens fysiske rammer. I den måned, kommunen har stafetten, forpligter den sig til at sætte ekstra fokus på arkitekturpolitikken i kommunen. ritzau

Gammel jul på landet
*Hvordan så julen ud for 100-150 år siden? Det har man en chance for at se, når Frilandsmuseet holder juleåbent med julestue, -træer, -køkken og omvisninger - alt sammen som det tog sig ud for et århundrede år eller mere siden. Det foregår søndagene den 28. november, 5. og 12. december 11-16.

Musikpris på fynsk
*Lasse Tajmer bliver årets modtager af Fyns Amts musikpris. Han får prisen for sit virke i det fynske musikliv i almindelighed, men især for sit engagement i Svendborg Festdage, som han blev kunstnerisk leder af i 1995. Musikprisen er på 10.000 kroner, og den uddeles den 28. november. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu