Læsetid: 3 min.

K'NYT

19. november 1999

Nyt fra Douglas Coupland
*I dag udkommer den danske oversættelse af Douglas Couplands seneste roman, Kæreste i koma, oversat af Arne Herløv Petersen (Borgen). Det er en gennemmoralsk fabel om verdens undergang som følge af den ligegyldighed, vi luksusmennesker i den vestlige verden udviser over for forpligtelsen til at opføre sig ordentligt og arbejde for en bedre fremtid. Den amerikanske originaludgave, Girlfriend in a Coma, blev anmeldt af Martin Møller i Information den 18. marts 1998. I mellemtiden har Coupland annonceret endnu en roman, Miss Wyoming, som udkommer i USA til januar. Inf.

Haugaard og pengene
*Af den nye Jacob Haugaard-biografi, der sælges i Netto, fremgår det, at den fornøjelige komiker betalte 310.000 kr. tilbage af sine partipenge fra Folketinget, da han forlod det. Han nåede simpelthen ikke at bruge dem. Det fremgår også, at Haugaard på et tidspunkt derpå er i klemme med en af sine strandvejsvillaer(!), som han bebor for 16.000 kr. om måneden(!), og som sættes til salg for 4,9 mio. kr. Da det går trægt med at finde en køber, indrettes der Bed & Breakfast-udlejning for vejfarende. Karussellerne gynger åbenbart lystigt i Haugaards liv

Ungdom på bogmessen
*50.000 unge har fået særlig indbydelse til denne weekends bogmesse i Forum i København, nemlig elever på landets handelsskoler og gymnasier. Boghandlerforeningen vil med dette initiativ gør opmærksom på de muligheder for uddannelse, der er i bogbranchen, et tema, som tages op på messens åbne scene lørdag kl. 15.

Børn og
Villy Sørensen
*Litteraturrådet sætter på denne weekendens bogmesse i Forum fokus på børns forhold til klassikere ved åbningen i formiddag kl. 11-12.30. Tre 5. klassser er sat til at arbejde med Villy Sørensens Den store Odysseus, en gendigtning af Homers klassiske værk. Klasserne har fået frie hænder til at fremlægge deres læsninger.

Fejlramt bog rettet
*Den omdiskuterede bog om danske soldater, der under Anden Verdenskrig kæmpede på tysk side på østfronten er nu klar i en rettet udgave. Første udgave af bogen, der er skrevet af Leif Davidsen og Karsten Lindhardt, blev kort efter udgivelsen i oktober trukket tilbage, fordi der fra flere sider blev rejst tvivl om bogens billeder og billedtekster. Ifølge forlaget Høst & Søn er fejlene nu rettet, og bogen bliver sendt ud igen fra den 6. december. ritzau

Animation på Amager
*En børneanimationsfestival finder sted i Amager Bio fra på søndag til d. 25. nov. - og til glæde for mange pengeløse med fri entre. Der vises film som Mis med de blå øjne, Holger Danske, Klods Hans og Mumle-bumle, og der afstemmes og kåres. Man vil kunne møde folkene bag tegnefilm, dukkefilm og tegneserier, og man kan se, hvordan børn selv laver tegnefilm. De er udstilling, foredrag o.m.a. Intentionen er, at det skal blive en tilbagevendende begivenhed.

Nye i kgl. bestyrelse
*Det Kgl. Teaters ansatte har valgt to nye medarbejderrepræsentanter til bestyrelsen. Det blev operasangerinde Christine Marstarnd og forestillingsleder Sus Petersen, der afløser skuespiller Henning Jensen og rekvisitør Erik Møller Christensen. De vil sidde fra 1. jan. til 31. dec. 2003.

Paul Bowles død
*Den amerikanske forfatter g komponist, Paul Bowles, døde i går, 88 år, af et hjerteanfald på det italienske hospital i Tanger i Marokko, hvor han havde boet i mange år. Bowles blev ofte forbundet med kredsen omkring poeten Allen Ginsberg og the beat generation som en slags faderfigur - og selv en fremtrædende forfatter. Hans mest kendte roman, Under himlens dække fra 1949, giver et psykologisk portræt af amerikanere i eksil i den nordafrikanske ørken, hvor de søger mening i tilværelsen i tiden efter 2. verdenskrig. Bogen blev senere filmatiseret af den italienske instruktør Bernardo Bertolucci.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her