Læsetid: 2 min.

K'nyt

18. november 1999

David Bowie til Danmark
*Små 1500 danskere får meget snart muligheden for at opleve David Bowie på dansk grund. Det sker den 7. december, når den 52-årige brite indtager Vega i København. Billetter kan erhverves gennem BilletNet fra mandag den 22. november, og der sælges højest fire billetter per person.

Brasilien viser dansk
*Dansk arkitektur og design fylder en del på den fjerde Arkitekturbiennale i Sao Paolo i Brasilien, der åbner den 20. november. Med flere end 31 byggesager og 26 designarbejder er den danske udstiling én af biennalens mest omfangsrige. Dansk Arkitektur Center ved Erik Messerschmidt står bag i samarbejde med Danske Designere og Arne Kvorning. Udstillingen vises frem til den 25. januar 2000.

Kun for drenge
*Har du svært ved at sidde stille og læse Information - og er du en dreng på 12-16 år? Så er det i dag sidste chance for at melde dig til optagelsesprøven på søndag til Dansescenens særlige drengekompagni under det såkaldte Væksthus 2000. De udvalgte fyre vil blive undervist to gange om ugen i fem måneder - og til slut være med i en forestilling. På lørdag er der desuden optagelsesprøve til Juniorkompagniet for både drenge og piger i 14-18 års aldere. Tilmelding til Dansescenen, tlf. 35 43 83 00.

Danske museer i netværk
*Et nystartet europæisk netværk af museer inviterer nu tre danske til at deltage. Det drejer sig om museet på Koldinghus, Louisiana i Humlebæk og Rundetårn i København. Formålet med ARTnet Europe, som netværket hedder, er at styrke samarbejdet mellem museer på tværs af grænserne og fremme den europæiske kulturarv. Med de danske er i alt 48 museer deltagere i netværket.

Nørgaard-værk til Horsens
*I begyndelsen af det nye år vil Horsens Kunstmuseum kunne præsentere et hovedværk af Bjørn Nørgaard. En beviling på 1,2 mio. kroner fra Inge og Asker Larsens fond til støtte af almennyttige formål sikrede i starten af november i år, at museet kunne sikre sig det todelte værk Jeg gik mig over sø og land. Inden præsentationen i det nye år kan nysgerrige sjæle beskue værket på Internet-adressen www.horsenskunstmuseum. dk

Svensk millennium-kavalkade
*Svensk tv sender fra den 6. december til nytårsaften tyve kortfilm på hver fem minutter. Projektet, som er blevet døbt 5 i 12 har som baggrund 50 synopser fra halvtreds instruktører, forfattere, musikere og kunstnere, der blev bedt om frit at associere over ordet 'grænser'. Ud af disse har SVT Drama udvalgt tyve filmideer. Resultatet er blevet en broget buket personlige kortfilm, der på forskellig vis spejler virkeligheden i årtusindets allersidste dage.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her