Læsetid: 2 min.

K'NYT

17. november 1999

Film skal synges i mørket
*The Prince Charles Cinema i London mener, at film ikke blot skal ses i biografen, men også synges sammen i mørket. Med en undertekstet version af musical-klassikeren Sound of Music kører biografen
sing-along, hvor man får lov at synge med paa ørehængere som "Do Re Mi" og ikke mindst "Edelweiss" - samt buhe ad nazisterne. Karaoken løber fra i morgen og p.g.a. overvældende succes et stykke ind i det nye år. Så der er håb for julens skabsnynnere, der nu kan give den for fuld hals sammen med Julie Andrews og andre fruitcakes, som man kalder sine de syngelystne tilskuere. Nov

Teater i bogform
*Fredag den 19. november udkommer Dramatisk Kvartet 99, hvor forlaget Drama præsenterer fire markante nye danske skuespil i bogform. De fire er Line Knutzons Snart kommer tiden, Jokum Rohdes Guder: Fantomsmerter, Morti Vizkis Dion og Erling Jepsens Snefnugget og øjeæblet. Bøgerne præsenteres også på Bogmessen i Forum i dagene 19.-21. november.

Debat mellem kunst og økonomi
*Der er lagt op til en hed debat, når Nationaløkonomisk forening i dag klokken 17 holder møde i Alexandersalen på Københavns Universitet, Bispetorvet. Emnet er billedkunst, og anledningen er Kulturministeriets udvalg for billedkunst, Orth-udvalgets betænkning, der kom i 1998. På forhånd står synspunkterne skarpt over for hinanden. Professor Michael Møller, der sammen med Niels Chr. Nielsen har udgivet den stærkt betænknings-kritiske bog Kunst - økonomisk set (Gyldendal 1999), er den ene af mødets oplægsholdere. Han mener, at betænkningen "som oplæg til dialog med økonomer og politikere er en katastrofe". Den anden, Karsten Orth selv, har i en kronik i Politiken givet udtryk for, at "en så bastant og markedsorienteret politik, som bogen foreslår, må vi sige nej tak til."

Fuzzy og Bent Sørensen får komponistpris
*Komponisterne Bent Sørensen og Fuzzy får i år WH's Komponistpris. WH's Komponistpris blev indstiftet i 1994 af Edition Wilhelm Hansen i ønsket om at støtte den skabende kunst i Danmark. Prisen er tidligere bl.a. gået til Karl
Aage Rasmussen og Palle Mikkelborg, mens Hans Abrahamsen og Tage Nielsen fik den sidste år.

Fantom om bogmarkedet
*Litteraturrådet udgiver et tidsskrift med det for bogmarkedet ildevarslende navn Fantom. Der er imidlertid meget reelt læsestof i det netop udkomne nummer, der offentliggøres i forbindelse med BogForum. Der er artikler om fremtidens boghandel på Internettet, print on demand og præmierede boghandler.

Dansk Kunst 99 i bogform
*I morgen udkommer årbogen Dansk Kunst for 16. gang. Her beskrives vigtige museums- og galleriudstillinger fra juli 1998 til juni 1999. Anmeldelser, kommentarer og opsamling af 37 kunstskribenter, samt en omfattende registrering af, hvem der udstillede hvor. Redaktion Torben Weirup. Forlaget Søren
Fogtdal a/s.

Dragshows i Løvstræde
*Barfly Copenhagen i Løvstræde bliver fra fredag den 19. november fast base for dragshows i hovedstaden. I løbet af vinteren vil showet præsentere en række professionelle artister fra gay-miljøet.

Endnu en Klinkevals
*Filmen Klinkevals, der kører med stor succes i de danske biografer i disse dage, får en efterfølger. Den 7. april 2000 får Juliane Jensen premiere i de danske biografer, skriver Ekstra Bladet tirsdag. Det Danske Filminstitut har netop besluttet alligevel at støtte tilblivelsen af film nummer to. Hele historien om Juliane Jensen - inklusive materialet fra de to biograffilm - ender som tv-serie på TV2.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu