Læsetid: 1 min.

Mere nærpoliti til storbyer

18. november 1999

Politiforlig kommer til at koste 2,5 mia

Regeringen lægger nu op til at styrke nærpolitiet i de tyve største politikredse i et forslag til forlig om politiet, der er til forhandling i dag torsdag.
Men styrkelsen af nærpolitiet er kun et af den håndfuld områder, hvor regeringen vil tilføre politiet ekstra ressourcer.
*Samarbejdet mellem politi, skoler og sociale myndigheder, det såkaldte SSP-samarbejde, skal udvides til også at omfatte unge mellem 18 og 23 år.
*Lufthavnene i Kastrup og Billund skal ombygges. Målet er, at Danmark kan foretage den kontrol af rejsende, alle medlemslande af Schengen-samarbejdet er forpligtet til.
*Politiets EDB-udstyr skal forbedres.
*De ekstraordinære bevillinger til overvågning af bandekriminalitet og vold indgår fremover på lige fod med andre ordinære aktiviteter.
*Og endelig skal politiets muligheder for at sætte ind over for IT-kriminalitet og herunder børneporno på nettet styrkes

To en halv milliard
Samlet set planlægger regeringen at udvide bevillingen til politiet med omkring 2,5 mia. kroner over de kommende fire år.
Der er tale om så store beløb, at det er mere end tvivlsomt, om pengene kan findes inden for Justitsministeriets område, sådan som regeringen ellers har lagt op til.
Dermed tyder alt på, at forliget kun kan gennemføres som en del af det samlede forlig om finansloven. Ud over nye afgifter peger regeringen i sit oplæg på, at politiet kan hente et større millionbeløb ved at gennemføre effektiviseringer og rationaliseringer i det ikke specielt effektive politikorps. Revisionsfirmaet Deloitte & Touche peger således både på problemer med brug af informationsteknologi, EDB og på problemer med ineffektiv arbejdstid.
Konklusioner, der bakkes op af Finansministeriets egen budgetredegørelse fra oktober.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her