Læsetid: 2 min.

Onkel Kurt og fætter Frederik

24. november 1999

I et nyt selviscenesat stunt afslører Lublins lille frække tæppetisser Kurt Thorsens nære forbindelser til kongehuset

Bodsskrift
"Kom nu Trads, giv os Lublins underskrift en gang til."
Men, nej. Danmarks ukronede falsknerkonge har for sidste gang efterlignet PFA-chef André Lublins underskrift. Til gengæld deler Rasmus Trads flittigt ud af sin egen signatur, alt i mens han scenevant håndterer pressekoblet, der lydigt har stillet op til det seneste indslag i Trads' velplanlagte turné - lanceringen af hans bog Skyldig - fra direktør til straffefange.
Med en påklistret elegance, der bringer minderne frem om Blake Carrington fra den amerikanske soap-serie, Dollars, placerede Trads sig i går i netop den sofa, hvor han i januar afleverede den sidste falske Lublin-underskrift, før PFA-falsknerierne blev afsløret.
Fra sofaen, der står i foyeren på Admiral Hotel i København, lod Trads sig endnu engang villigt overfalde af de sultne journalister, der har fået den utaknemmelige opgave at plastre siderne til med historier om sagen indtil den foreløbig slutter ved Københavns Byret næste sommer.
Som den drevne medieperson, Trads har udviklet sig til, lod han også denne gang et par saftige lunser falde.

Kronprins og håndbajere
Udover påny at tilsværte Kurt Thorsen, som ifølge Trads titulerer sig selv Onkel Kurt, bliver Thorsens omgangskreds også trukket en tur i sølet. Heriblandt, vor evigt fejlplacerede kronprins, der introduceres sådan:
"Kurt Thorsens havemand kom en dag ind og sagde: "Der sidder én ude i køkkenet og drikker en bajer, han ligner altså kronprins Frederik på en prik!" Hvortil Kurt replicerede: "Det er sgu da Frederik."
Kronprinsen er en af de mange, der er faldet for Kurt Thorsens charme, og hvis venskab han har vundet. Når Frederik har været på Marselisborg, har man kunnet høre Kurts muntre latter ud af slotsvinduerne. Og Frederik har været uformel gæst til adskillige køkkenbajere hos Kurt," skriver Trads i sit rørende bodsskrift.
"Hvem forestiller sig, at en mand, der omgås kronprinsen på håndbajerniveau, kan være en plattenslager?"

Overhunden
For samtidig at understrege, at det var kendt for enhver (inkl. Thorsen), at André Lublin er den eneste i PFA, der kan tage beslutninger, bruger Trads adskillige si-
der på at beskrive PFA-chefens lederstil i et sprog, der synes manuduceret af Kurt Thyboe.
"Han er patriarken, overhunden, som kombinerer stor beslutsomhed med et stort hjerte," skriver Trads om sin tidligere chef, mens han samtidig beskriver sig selv "som André Lublins lille frække tæppetisser".
"Som direktør i PFA Byg var jeg i realiteten kun André Lublins puddelhund. Det vidste jeg godt," skriver Trads i et sprog, der vækker alvorlig bekymring for kommunikationsniveauet på landets direktionsgange.
Bekymringen bliver ikke mindre, når Trads beskriver Lublins næstkommanderende, Andreas Kühle, som "en socialpædagog, der er gået forkert."
Selv mener Trads, at han holder sig på dydens smalle sti, på trods af at han udgiver bogen midt i den verserende retssag.
Bogen bringer da heller ikke væsentlig nyt, med mindre man er til selvmordstanker og tilsværtninger. Alligevel har Kurt Thorsens forsvarsadvokat nu anmodet om aflysning af de næste to retsmøder for at undersøge bogen. Velbekomme.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu