Læsetid: 1 min.

San Cataldo i fare

16. november 1999

Alene i 1998 har 41 danskere haft ophold på det danske stipendiehjem i San Cataldo.
Nu trues det af lukning

Afslag
Kulturministeriet vil med udgangen af 2000 fjerne sin driftstøtte til San Cataldo-klosteret ved Amalfi i Syd-Italien.
Stipendiehjemmet, der siden 1924 har været et af de vigtigste arbejds-refugier for danske kunstnere, videnskabsmænd og andre åndsarbejdere, har tidligere klaret sig med meget små tilskud, men forudsætningerne er ændret, siger forfatteren Mette Winge, medlem af San Cataldos bestyrelse, til Information. Støtten, der i indeværende år er på 250.000 kroner, er for størstedelen nødvendiggjort af, at den italienske stat har ændret sin praksis og nu kræver arbejdsmarkedsbidrag af San Cataldos danske bestyrer. "Det er kun et halvt årsværk, vi taler om," siger Mette Winge. "Jeg er så gal, at jeg syder," tilføjer hun.
I sit afslag nævner kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen som en mulighed, at "San Cataldo tidligere har været i stand til at tiltrække fondsmidler," men fondsmidler gives aldrig til driften, understreger Mette Winge.
Et stipendium på San Cataldo består i et frit ophold med fuld forplejning, og et sådant har i årevis udgjort et væsentligt bidrag til dansk kultur. Alene i 1998 har 41 forfattere, filminstruktører, musikere, museumsfolk, læger, oversættere og akademikere haft arbejdsophold på klosteret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her