Læsetid: 2 min.

Udvist for bestandigt

4. november 1999

Dokumentation
Uddrag af dom i sagen Ercan Cicek, afsagt den 2.november 1999 af Østre Landsrets 12 afdeling.
Landsdommere: Kjærsgård, B.O. Jespersen, Eva Vester Andersen (konstitueret) med domsmænd.

Odenses Rets 2. afdelings dom af 15.juli 1999 er anket af anklagemyndigheden med påstand om udvisning med indrejseforbud for bestandig.
Domfældte har påstået stadfæstelse, subsidiært at udvisningen gøres tidsbegrænset til fem år.

Domfældte har forklaret, at han er født i Danmark. Domfældtes far kom til Danmark i 1971 som gæstearbejder. Hans mor kom herop et par år efter. Han har to søskende, en morfar og et par onkler og tanter i Danmark. Domfældte har så godt som dagligt kontakt med familien. Hans kone går til dansk-undervisning og taler rimeligt godt dansk nu.
Domfældte taler flydende dansk og kan kun lige klare sig på tyrkisk. Det er meget lidt tyrkisk, han kan skrive og læse, da der er flere af ordene, han slet ikke forstår betydningen af.
Han har senest i 1996 været i Tyrkiet på et ferieophold på tre til fire uger.
I 1995 blev han gift i Tyrkiet. I 1993 var han i Tyrkiet i tre uger. Han mødte sin kone i 1993. Han mener, at han har været i Tyrkiet i 1987, men kan ikke helt huske det.
Hans fader ejer ikke et hus i Tyrkiet, men har mulighed for at råde over et hus i Tyrkiet, når han har brug for det.
Hans svigerforældre bor i en 3-værelses lejlighed i Tyrkiet. Der kan de muligvis vis godt bo for en kort periode.
Hans arbejdsmuligheder i Tyrkiet, hvis han bliver udvist, er ikke særlig store. Der er stor arbejdsløshed i Tyrkiet .
Han skal aftjene sin værnepligt i Tyrkiet, da han er tyrkisk statsborger. Domfældte har fået udskudt indkaldelsen til år 2002. Den første værnepligtsperiode er på 1 måned, hvis han bor i udlandet. Hvis han bor i Tyrkiet, vil værnepligtsperioden være to år.
Han er ude af sit stofmisbrug nu. Hvis han ikke havde taget stoffer, ville han aldrig have begået røverierne.
Han begik forholdene, fordi han var nødt til at skaffe penge for at finansiere sit misbrug. Han ser sin kone og sit barn hver uge. Han har ikke gjort sig tanker om, hvad der vil ske, hvis hans kone bliver udvist.

Landsretten skal udtale:
Efter en vurdering af på den ene side domfældtes stærke tilknytning til Danmark og de øvrige i Udlændingelovens Pgf. 26, stk.1 nævnte hensyn og på den anden side karakteren og grovheden af domfældtes kriminalitet finder Landsretten, at udvisning bør ske, idet der ikke foreligger forhold, som taler afgørende herimod, jf.Pgf. 26 stk. 2.
Da udvisning af domfældte i øvrigt ikke findes at være i strid med det krav om proportionalitet, som følger af Menneskerettighedskonventionens artikel 8, tager Landsretten anklagemyndighedens påstand om udvisning til følge med indrejseforbud som nedenfor bestemt, jf. Udlændingelovens Pgf. 32, stk 2, nr. 4.

Thi kendes for ret:
Odenses Rets 2.afdelings dom i sagen mod Ercan Cicek ændres således, at han udvises af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Ovenstående uddrag af dombogen er en uautoriseret gengivelse, der bygger på Informations afskrift af rettens oplæsning
Den officielle udgave foreligger først om nogle dage.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her