Læsetid: 2 min.

Gyseren i Hamar

10. december 1999

Trods storspil af Gitte Sunesen og kvarterlange franske målpauser tabte Danmark kvartfinalen efter omkamp

Håndbold-VM
Ingen betvivler Jan Pytlicks engagement. I lange perioder i gårsdagens kvartfinalegyser mod Frankrig lignede han mere og mere forgængeren Ulrik Wilbek i hovedet, men desværre ikke indeni.
Hans fastholdelse af et meget statisk dansk 6-0 forsvar kostede det unge danske hold semifinalepladsen med et 17-19-nederlag efter en kamp, hvor målvogterne stod i centrum.
Frankrigs Valérie Nicolas' fodparader tog det meste, resten fangede stolperne eller det robuste franske forsvar. Og Sunesen spillede, så ingen længere kan huske Susanne Munk Lauritsen. Sunesens kølige overblik og redninger på stribe holdt Danmark inde i den teknisk fejlbefængte, som endte med at handle mere om nerver end om bold.
Sceneriet i de sidste sekunder af den ordinære kamp sagde det hele: Brændt sidstesekundsstraffe af Lotte Kiærskou, kontra'en taget af Gitte Sunesen - igen, tidskontrolkaos med 11 sekunder igen, et afsluttende Camilla Andersen-frikast ud i modløsheden og ind i muropdækningen. 13-13 og omkamp.
Forud var gået en kamp, som egentlig meget godt blev opsummeret af TV2-kommentatoren Anne Dorthe Tanderup midt i 2. halvleg, "Bolden bliver varmet lidt for meget."
Da førte de indolente, teknisk begavede franskmænd 11-8. Camilla Andersen var sat ud af billedet af en mandsopdækning, og den anden tilbageværende jernlady, Tonje Kjærgaard var helt ved siden af.
Et kvarter før tid var Danmark bagud med tre mål, og så fandt danskerne et kort øjeblik ud af løbe for hinanden, og pludselig var der hul til Camilla Andersen, og hul igennem til de danske tilskuere, der ellers havde forholdt sig meget lidt støttende.
Det varede ikke længe. Så røg Merete Møller ud for anden gang i løbet af få minutter, og et tvivlsom straffekast blev øjeblikket efter autoritativt taget af Sunesen. Vi holdt stadig ved, og Christina Roslyng blev spillet fri i undertal og vi var et mål bagud. Semifinalen lignede ikke et fata morgana, men blev det, da man gik nærmere på.
Dette danske hold har vist talentfulde takter, men den manglende rutine og bredde gjorde udslaget.
Katrine Fruelunds vilje var ene om at give Danmark noget håb i kvartfinalekampen, hvor Camilla Andersen for let lod sig sætte ud af spillet.
Halvlegsresultatet 7-9 vidnede om et beslutsomt dansk forsvar, men også om et dansk angrebspil med alt for store fejl af helt elementært teknisk karakter.
Alene ni danske boldtab i en halvleg er en sjældenhed i håndbold af den klasse, og målfattigheden lignede faktisk et deja vu fra den østblokdominerede markhåndbolddage for 117. år siden.
Franskmændene tirrede det unge danske hold til at skyde for tidligt og for markeret. Og mod den franske tålmodighed kunne danskerne til slut kun stille ungdommens irritation. På den vinder man ikke VM, som nu mere og mere ligner en norsk selvfølge efter norsk 24-21- sejr over Ungarn.
Norge møder Østrig, der massakrerede Tyskland med 24-13 efter 15-3 ved pausen. Rumænien slog Makedonien 33-21, og møder i den anden semifinale franskmændene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her