Læsetid: 2 min.

K'nyt

31. december 1999

Dogme uden signal
*Dogme-brødrenes store nytårsprojekt i tv fik en dårlig generalprøve, skriver Berlingske Tidende. Da apparaturet skulle prøves igennem, virkede det ikke, hvorfor skuespillerne blev sendt hjem efter to timer uden at have øvet. Dogme-filmen D-dag optages på flere lokaliteter. Signalerne samles på taget af et højhus, hvorfra de sendes til en sattelit og derfra videre ned til et kontrolrum i Tivoli. Resultatet vil blive sendt nytårsdag på syv tv-kanaler.

Opera-folk prøver igen
*Godsejer Vincens Steensen-Leth og arkitekt Jørgen Raaschou øjner en ny chance for at etablere en opera på Langeland, skriver Jyllands-Posten. Det ambitiøse operaprojekt blev tegnet i 1993 og var tæt på at blive realiseret, idet der var fundet villige sponsorer, men da de offentlige myndigheder ikke ville give underskudsgaranti, blev det opgivet. Initiativtagerne mener at have begrundet håb om at kunne få 200 mio. kr. i EU-støtte.

Heller på dansk
*Gyldendal udsender 18. jan. den netop afdøde forfatter,
Joseph Hellers erindringsbog, Now and then. Heller blev især berømt for romanen Punkt 22, som forlængst er blevet en klassiker.

Haxthausen i 50 år
*Et udvalg af filmmanden og forfatteren Tørk Haxthausens prosa-historier, skrevet gennem 50 år, udkommer 14. jan. på forlaget Klim. Den røde tråd i historierne er kærligheden, individuelt og universelt, ligesom de viser hans engagement og interesse for udstødte mennesker og kulturer.

Messe til det nye
*Der er uropførelse i aften kl. 22 i Århus Domkirke på en messe til det nye årtusinde. Messen er komponeret af John Frandsen og dirigeres af Frans Rasmussen og kordirigent Mogens Dahl. Messen har i øvrigt tidsbegrebet som tema.

Grass på arbejdspapir
*I serien af arbejdspapirer fra Institut for Litteraturhistorie ved Aarhus Universitet er udkommet et lille hefte med to foredrag af Steen Klitgaard Povlsen, Günter Grass' lange historie og Det litterære sprogs egenart.

Kirkeby på Roseum
*Per Kirkeby udstiller på
Rooseum i Malmø 5. februar til 2. april. Andre begivenheder i Københavns genbo-by i år 2000 bliver operaen Tosca, der 28. januar får premiere på Malmø Stadsteater. Til efteråret optræder Victor Borge i Malmø Musikteater og Peter Greenaway udstiller i Malmø Konsthall.

Kulturweekend i København
*Under titlen "Copenhagen Living" inviterer musikforeningen Copenhagen Live, Fajabefa, Københavns Kummune, KUC m.fl. til en weekend med koncerter, foredrag og events. Det finder sted 4.-6. februar i Nørre Allé Medborgerhus på Nørrebro. Begivenheden er "et projekt med flere kunstformer, som tager afsæt i undergrundens piblende musikalske blodstrømme".

13 styk Royal Albert Hall
*I morgen indvies det nye Millennium Dome ved Themsen i London, et af de mest spektakulære bygningsværker i verden, en gigantisk kuppel i stil med et cirkustelt. Med god sans for megalomani oplyser det britiske turistkontor, at Eiffeltårnet mageligt ville kunne stå i domen (Tag den, franskmænd!). Eller 18.000 røde dobbeltdækker busser. Eller 13 styk Royal Albert Hall. Eller to Wembley stadions. Eller 3,8 mia. pints øl. Eller 12.500 tilskuere ved den største scene. Efter planen skal domen kun være åben et år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her