Læsetid: 2 min.

K'nyt

29. december 1999

Snebold rammer museum
*Den 14. januar rammes Statens Museum for Kunst af The Snowball, et projekt af den danske billedkunstner Peter Bonde og amerikaneren Jason Rhoades. En snebold påføres nye lag og ændrer form, når den ruller. Ligeså med The Snowball, der startede med de to kunstneres fascination af motorsportens billeder. De arrangerede racerløb i Los Angeles, filmede dem og udstillede videomaterialet samt biler, bildæk og alle mulige andre genstande fra løbene. Det blev til en installation, som var det danske bidrag til Venedig-Biennalen, men nu ruller snebolden altså i København.

Stilhed fremmer forståelsen
*Teleselskabet Mobilix har indgået en tre-årig sponsoraftale med Tivoli om Pantomimeteatret. Ifølge Mobilix skyldes aftalen, at Pantomimeteatret repræsenterer "en anden måde at kommunikere på," samt at selskabet ønsker at støtte dansk kultur.
"Desuden kender vi alle Pantomimeteatret godt nok til at vide,
at det i hvert fald ikke 'støjer' i forhold til Mobilix' øvrige kommunikation," siger selskabets Marketing- og Kundeservice direktør, Marit Døving.

Lokal-tv vil ud af TvDanmark
*De otte lokalstationer under TvDanmark forhandler i øjeblikket med TV2-ledelsen om at skabe en ny tv-kanal, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Hvis planerne føres ud i livet, vil lokalstationerne dermed bryde samarbejdet med den internationale medikoncern, SBS Broadcasting, der siden TvDanmarks etablering i 1997 har stået som øverste ejer. Lokalstationerne er utilfredse med SBS Broadcastings nye tv-kanal TvDanmark 1, der med base i London skal kæmpe om det attraktive unge seersegment, men som lokalstationerne ikke vil dele navn med.

Albert Reumert Rasmussen død
*Globetrotter og filmproducent Albert Reumert Rasmussen, Kokkedal, er død, 72 år gammel. Reumert Rasmussen var en af pionererne inden for rejsefilmbranchen og ejede selv filmselskabet Maya Film. For halvandet år siden stod han sammen med globetrotterkollegaen Jørgen Bitsch bag en udstilling i Kulturhuset i Farum, der vakte megen opmærksomhed. Albert Reumert Rasmussen udgav for kort tid siden bogen Hvorhen jeg i verden for.

Særudstilling på Ordrupgaard
*Fra den 14. januar viser Ordrupgaard særudstillingen
Ernst Josephson med cirka 80 malerier, akvareller, og tegninger af den svenske kunstner, der levede fra 1851-1906. Frem til åbningsdagen vil museets danske og franske samling være lukkede.

Svensk hovdans Danmark
*Den Kongelige Svenske Ballet besøger den. 7.-9. januar Det Kongelige Teater. Her vil kompagniet med en stjernebesætning af 'hovdansere' opføre Kenneth Macmillians helaftensballet, Mayerling, med musik af
Franz List.

WWW.NULPUNKT.DK
*Et nyt initiativ ved navn WWW.NULPUNKT.DK, vil forsøge at sparke kriminallitteraturen ind i næste årtusinde ved at udnytte Internettes muligheder for at nedbryde grænser mellem værk og læser. NULPUNKT vil således invitere læserne til at komme med bidrag til en ny interaktiv kriminalroman, der bliver skudt i gang d. 5. januar. I første afsnit vil landets mest navnkundige tv-vært forsvinde sporløst. Initiativet byder på nye afsnit hver uge, lover initiativtagerne Stanislav Hvas og Stig Marker, der begge er debutanter.

Klassisk hver dag
*Efter nytår giver DR interesserede mulighed for at starte alle hverdage med en ordentlig omgang klassisk. I et nyt program, Skala, vil værten Karin
Fich mellem 8.10 og 10.00 på
DR Klassisk byde på lyttervenlig musik, småhistorier og information om dagens kulturelle begivenheder. Karin Fich er ifølge DR en af radioens poulæreste værter og endda prisbelønnet af lytterne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu