Læsetid: 2 min.

K'nyt

9. december 1999

Kunstmuseers køb i orden
*I 1989-98 har de danske kunstmuseer indkøbt værker for et samlet beløb af ca. 185 mio. kr. Heraf kommer 154,6 mio. fra museernes egne indkøbskonti, de resterende fra staten, amterne og kommunerne. 2.170 værker har kunstnerne givet til museerne som gaver. Det fremgår af en redegørelse fra Statens Museumsnævn til Kulturministeriet. I perioden er erhvervet værker af 2.142 navngivne kunstnere. 1.690 af disse kunstnere er kun repræsenteret på et enkelt museum. 15 museer har købt værker af Svend Wiig Hansen. De næste kunstnere på 'hitlisten' er Per Kirkeby (14) samt Ingvar Cronhammar, Erik A. Frandsen, Søren Hjorth Nielsen og Lars Nørgaard, som alle har solgt værker til 12 museer. Kulturministeriet vurderer, at redegørelsen ikke giver anledning til kritik eller ændringer. Redegørelsen til kulturministeren udsprang af to forespørgsler i Folketinget i marts, dels om museers og fondes kunstindkøb, dels om kunststøtte, kunstindkøb og udsmykninger. ritzau

Copenhagen Saxophone Quartet i Hannover
*I dag blæser Copenhagen Saxophone Quartet julen ind i Hannovers Markuskirche ved Det Danske Kulturinstituts traditionelle julekoncert. Koncerten er Kulturinstituttets bidrag til koncertrækken Quart-Podium, der arrangeres i samarbejde mellem de udenlandske kulturinstitutter i Bruxelles.

Fredslys på Peblingesøen
*Peblingesøen i København omkranses i morgen fra kl. 17 af tusindvis af fredslys som symbol på fredsønsker for de næste tusind år. Tibet Charity og Commitee for World Peace står bag arrangementet, der markerer dagen for FN's menneskerettighedserklæring og overrækkelsen af Nobels Fredspris samt samt ti-året for Dalai Lamas modtagelse af samme. Der uddeles stjernekastere ved Søpavillonen - som tændes kl. 18 og 18.30. Fra kl. 19 er der Tibet-aften i Sortedamsskolen.

Penge til Leth og Langdal
*Teaterstykket København på Betty Nansen Teatret er blandt fire værker, som Statens Kunstfond har valgt at præmiere med hver 75.000 kr. På samme måde præmieres Jørgen Leth for sin instruktion af portrætfilmen Jeg er levende om digter-kollegaen Søren Ulrik Thomsen. De to sidste præmieringer tildeles danseforestillingen Stigma, præsenteret på Statens Museum for Kunst af koreografen Kitt Johnson, og til Dansescenens Busy Being Blue, koreografen Tim Rushtons bearbejdelse af en række sonetter af denspanske digter García Lorca.ritzau

Khader i kulturbestyrelse
*Kulturministeren har udpeget nye medlemmer af bestyrelsen for Lokale- og Anlægsfonden, nemlig direktør for Vikingeskibsmuseet i Roskilde Tinna Damgaard-Sørensen og politikeren, cand. polit. Naser Khader. Arkitekt Jan Christiansen og den nuværende formand, projektleder Inge Nesgård er genudpeget.

Hvad opad tabes...
*Der blev pludselig meget højt til loftet på Esbjerg Kunstmuseum, da det forleden blev ramt af orkanen. Museet mistede sit tag, og skaden var så stor, at en udstilling af Margrete Sørensens værker måtte pakkes midlertidigt ned. Men hvad opad tabes, må nedad vindes. En udstilling i museets kælder, Se med alle sanser, kan fortsat ses frem til 23. jan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her