Læsetid: 2 min.

K'NYT

8. december 1999

Jacques Tati biograferet
*Han duede kun til at ride og spille rugby. En overraskende oplysning om den kejtede monsieur Hulot med høstakken i piben. Men ikke desto mindre hævdet i en ny engelsk biografi om halvtredsernes gudbenådede franske komiker Jacques Tati, der var søn af en autoritær russisk militærattaché og en parisisk overklassedame. Tati beskrives som et
uideologisk komisk geni, der egentlig ikke var modstander af den modernitet, han gør til grin, men blot havde en inderlig fornøjelse ved menneskelig absurditet. David Bellos 382 siders biografi hedder Jacques
Tati, forlaget er Harvill.

Ny bestyrelse for Det Kgl. Teater
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen udpegede i går bestyrelsen for Det Kongelige Teater for perioden 1. januar 2000-31. december 2003. Udover adm. direktør Mads Øvlisen, som allerede for et lille år siden gav tilsagn om at ville overtage posten, drejer det sig om professor og komponist Karl Aage Rasmussen, der bliver næstformand. Bestyrelsesmedlemmer bliver fhv. minister Torben Rechendorff, statsaut. revisor Laurits Lauritsen, balletmester Sorella Englund, direktør Litten Hansen, samt som medarbejderrepræsentanter operasanger Christine Marstrand og forestillingsleder Sus Petersen. Blandt opgaverne på den nye bestyrelses bord ligger bygningen af et nyt skuespilhus, ombygningen af Stærekassen, samt placering og opførelse af et nyt operahus.

Marilyn Mazurs Jordsange
*Danmarks internationale percussionist Marilyn Mazur, kendt fra blandt andet Miles Davis, Jan Gabarek, Future Song og kvindebandet Primi Band, har skrevet en ny suite, Jordsange, for kor stort jazzorkester og solister. Jordsanges tekster stammer fra digtsamlingen Veien til deg selv, skrevet af Vigdis Garbarek. Sammen med nordmændene Per Jørgensen (vokal) og Eivind Aarset (guitar) samt Copenhagen Art Ensemble og Ars Nova-koret opfører hun Jordsange i Pumpehuset den 9. og 10. december kl. 21.

Povl Kjøller-cd post mortem
*Eventyrslottet er titlen på en cd med 11 helt nye sange af og med Povl Kjøller, indspillet sammen med hans to sønner i juni 1999. Povl Kjøller fik i de sidste år før sin død i september 1999 en revival, da den børnehavegeneration, som var opvokset med hans børnesange blev voksne og nostalgisk begyndte at dyrke ham. Udkommer i dag.

Det tynde øl på Esrom kloster
*Forfatteren og historikeren Allan Mylius Thomsen holder i morgen kl. 19.30 foredrag på Esrom Kloster om ølbrygning i Middelalderen. Der blev brygget tre gange på urten i klostrene. Det første bryg var forbeholdt standspersoner, det andet var til klostrets beboere, og det tredje bryg 'det tynde øl' var den drik, der blev tilbudt de vejfarende.

Operaens Venner hædrer operachef
*Operaens Venner tildelte mandag operachef Elaine Padmore foreningens højeste Jordsangeudmærkelse, Guldnålen, som anerkendelse af hendes indsats for Den Kongelige Opera gennem syv år, oplyser formanden Jørgen Krisand. Operaens Venners Fond tildelte samtidig operagruppen Holland House ved Jakob F. Schokking et legat på 20.000 kr. "for en påskønnelsesværdig indsats for operaen i Danmark og som en opmuntring for at fortsætte denne indsats."
ritzau

Rettelse
*Faste bogpriser giver færre bøger, hed det i en overskrift i k-nyt i går - skønt teksten sagde det modsatte. Inf. beklager.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu