Læsetid: 2 min.

K'nyt

7. december 1999

Aalbæk i frontal konfrontation
*Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa blev mandag konfronteret frontalt af Filminstituttets leder Henning Camre. Aalbæk udsendte den 30. november en pressemeddelelse, hvor han hævdede, at Det Danske Filminstitut principielt ikke ønskede at støtte filmproduktioner produceret af Zentropa. Dette fik i går Henning Camre til at stille et ultimatum: Hvis ikke Aalbæk inden mandagen var gået, havde dementeret indholdet af sin pressemeddelelse ville der bliver indledt retssag imod ham. Peter Aalbæk Jensen glæder sig, siger han til Information. "Jeg har jo selv opfordret dem til at sagsøge mig, og jo mere blæst der bliver om diskussionen af magtmisbrug, des større chance er der for, at andre, når de føler sig presset, vil huske denne sag."

Faste bogpriser giver færre bøger
*Forfatterforeningerne, boghandlerne og forlæggerne fortsætter kampen mod ophævelsen af de faste bogpriser. Senest med en fælles pressemeddelelse, hvor indvendingerne sættes på kort form: Få bøger bliver billigere, de fleste dyrere. Der bliver længere mellem de velassorterede boghandlere, fordi en del må lukke, når konkurrencen om bestsellerpriserne skærpes. Der vil blive udgivet færre danske bøger, fordi færre forretninger vil forhandle et bredt sortiment. Den landsdækkende bytteret vil ikke kunne opretholdes. Kapitalstærke kæder vil få indflydelse på antallet af udgivelser.

Kampen om cyberspace
*Networks Solutions Inc. (NSI), er privat amerikansk virksomhed, har på verdensplan eneret på at sælge domænenavne på Internettet. Men videokunstneren og internetudbyderen, Paul Garrin, har ene mand sat sig for at bryde monopolet og sikre
ytringsfriheden. Han har lagt sag an mod NSI. I det seneste nummer af månedsbladet PRESS, som netop er udkommet, beretter Informations Lars Movin om sagen, der foreløbig har strakt sig over to år og trukket Pentagon, FBI og Echelon med ind på scenen.

Gaven til hende, der lige er skredet
*Borgens forlag har udgivet mandelgaven til veninden, der lige er skredet. (Husk at snyde med mandlen, så hun får den!) Kunsten at forlade en mand - uden at tabe ansigt, hedder den, og den er fyldt med 'Kære John-breve' af typen: "Kære John, jeg ved godt, at ægteskabet er en institution, men jeg er ikke institutionsmoden endnu." eller: "Jeg er ked af, at jeg har fået dig til at forandre dig, for jeg må indrømme, at jeg ikke bryder mig om dig mere." - Eller denne: "Jeg tror jeg kvitter nu - før jeg synker ned til det niveau, du tror, jeg befinder mig på."

Pris til arkitekt Henning Larsen
*Arkitekt Henning Larsen, 74, fejrede mandag sin tegnestues 40 års jubilæum med en reception på Glyptoteket. Samtidig modtog han Margot og Thorvald Dreyers Fonds arkitekturpris for 1999 på 200.000 kr.

Aarestrups erotiske digte
*Emil Aarestrup, der digtede i 1800-tallets Danmark, når han da ikke udøvede lægegerningen, der var hans borgerlige erhverv. Digtene var stærkt sanselige og et udvalg af de mere erotiske kan opleves i Du! Du! Du søde, Asger Schnack har redigeret bogen, som udgives
(for 168 kr.) af Høst & Søn - med fotografier af Man Ray.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her