Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. december 1999

Professor Vorte og molboerne
*Tegneren og filmmanden Flemming Quist Møller har genfortalt og illustreret Alle De Gode Gamle Molbohistorier, som udgives på forlaget Colibri. Han har også indtalt dem på to cd'er. I bogen er der et forord, skrevet af en vis dr. phil. Vilfred Vorte. Og der er tilmed et forord til forordet, skrevet af Palle-Ole Olmerdug. I bogen gøres op med den tankegang, at århusianere skulle have fundet på molbohistorierne, men det mener Vorte ikke, at de har kunnet med åndsevner, de ikke har.

Mifune i finalen
*Søren Kragh-Jacobsens allerede prisbelønnede film, Mifunes sidste sang, er med i opløbet, når The European Film Academy i aften i Berlin uddeler sine årspriser til europæiske film og filmfolk. Den er blandt de otte nominerede biograffilm, valgt blandt 200 fra 15 lande. Den konkurrerer med bl.a. spanieren Pedro Almodóvars Alt om min mor. Også den svenske Fucking Åmål er med blandt de otte. Tre filmfolk hædres for deres samlede indsats, den italienske komponist Ennio Morricone, den polskfødte instruktør Roman Polanski samt den spanske skuespiller, Antonio Banderas.

Opgør om filmstøtte
*Zentropas cigarrygende filmproducent, Peter Aalbæk Jensen, og Det danske Filminstituts direktør, Thomas Stenderup, mødes måske i retten, skriver Politiken. Stenderup vil renses for beskyldninger om, at han skulle have sagt, at instituttet ikke mere vil støtte Zentropas film. Aalbæk har repliceret, at han synes, en retssal vil være værdigt forum for en tvist. Man kunne også vælge at lade dem mødes med en seksløber i hver hånd i en western-filmkulisse i den nye filmby i Avedøre. For at få sagen afgjort med det samme.

Afrikansk på Nørrebro
*Danmarks Afrikanske Kulturforening inviterer til julefest på Blågårdsplads på Nørrebro i København d. 11. december fra kl. 17. En julemand fra Afrika (!) underholder og deler gaver ud til børnene. Senere leverer Djeliband musik, så de voksne kan geråde i dans. Djeliband består af danske og afrikanske musikere.

Mere psykiatrisk hjælp
*Radisologen Per Sandhagen har udvalgt striber fra tegneserien Radiserne til en bog, som udkommer på Høst & Søn. Det er første gang i mange år, der udkommer en stor samling med striber fra tegneserien, hvori Søren Brun, Nuser, Trine, Thomas m.fl. optræder, og hvori seriens figurer, hvis de havde personlige problemer, kunne få psykiatrisk hjælp for 25 øre.

Flere gyldne dage
*Festivalen Golden dage i København finder til sommer sted 25. august til 10. september, men allerede nu er programmet stort set på plads. Det er fjerde gang, festivalen holdes. I år bliver temaet: "Krydsfeltet mellem naturvidenskab og humaniora fra slutningen af 1700-tallet til begyndelsen af 1800-tallet og de dansk-tyske relationer 1800-1850." Skulle man mon overveje en lidt kortere, mere mundret overskrift?

Udstillinger på plakaten
*Dansk Plakatmuseum i Århus, som har 150.000 numre i sin samling og dermed med rette kan siges at være plakatfuld, henter nogle af dem frem til en række udstillinger i år 2000 - bl.a. punktnedslag i det 20. årh., plakater fra Aarhus Teater i samme periode, desuden plakatkunst af hhv. Bjørn Wiinblad, Finn Sködt og parret Lene Adler Petersen og Bjørn Nørgaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her