Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. december 1999

Politisk tækning på politisk revy
*Det lille forlag politisk revy har udsendt en bog, der for første gang i større målestok samler og præsenterer de politiske aspekter af moderne fransk tænkning på dansk. Bogen er skrevet af danske forskere, der belyser centrale aspekter af politikken såsom magt, politisk identitetsdannelse mv. gennem franske filosofiske forfattere. Blandt andre Jean Francois Lyotard, Jean Baudrillard, Michel Foucault, Paul Ricoeur og Jacques Derrida.

Holder Aqua vand?
*Det måtte jo komme. Til februar skal den største danske eksportsucces siden bacon bevise sit værd. Med andre ord: Aqua udsender et nyt album. Aquarius er titlen, og forløberen er singlen "Cartoon Heroes", som næsten ikke skulle ligne "Barbie Girl". Den er i butikkerne fra januar. Musikken på det nye album beskrives af pladeselskabet som "Universal popmusik" - pladeselskabet hedder Universal! Aqua har solgt mere end 23 millioner plader til dato.

Nye bøger i SAS-lounger
*Det norske forlag, Geelmuyden Kiese, udgiver tre nye bøger i en skandinavisk klassikerserie, Scandinavian Words, nemlig Knut Hamsuns Sult-fragmentet, en forløber for romanen Sult, Oscar Levertins Recensioner samt Holger Drachmanns Skråplaner, der har forord af
Louisianas kommende direktør, Poul Erik Tøjner. Bøgerne udkommer i 20.000 eksemplarer, som distribueres gratis i SAS-lounger i Stockholm, København og Oslo.

Skuespil i bogform
*Forlaget Drama i Gråsten har udsendt fire nye, danske skuespil i bogform. De er skrevet af Line Knutzon, Jokum Rode, Morti Vizki og Erling Jepsen. Janicke Branth, Per Theil og Bent Jacobsen har redigeret bogen Dramatisk Kvartet 99.

Ny husdramatiker
*Aarhus Teater har tradition for at knytte en dramatiker til sig for en periode ad gangen. Senest har husdramatikeren heddet Jens Christian Grøndahl, men for den kommende sæson bliver det Erling Jepsen. Jepsen er en erfaren dramatiker, der tidligere fået opført Når bare det kommer fra hjertet og Søster Coma på Aarhus Teater. Han er derudover netop debuteret som romanforfatter med Ingen grund til overdramatisering. Jens Christian Grøndahl, der blev ansat som husdramatiker i 1996 har skrevet to stykker til teatret, De sorte skove fra 1998 og Hvor var vi lykkelige fra oktober 1999.

Julens kulturhistorie på Internet
*Siden Saxo udgives af Statens Arkiver. Her i julemåneden kan man på www.sa.dk/lak/
saxo/jul/default.htm opsøge kulturhistoriske julehistorier.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her