Læsetid: 2 min.

K'nyt

2. december 1999

Teatret til debat
*Hvad er instruktørtyranni? Hvad er fortolkning? Hvad er ud- og opdateret? Hvornår er klassikeren forløst? Hvor går grænsen mellem indgreb og overgreb? Disse emner vil blive diskuteret under en paneldiskussion om
teater, der finder sted 7. december kl. 20 på Københavns Universitet, Anneks A, Studiestræde 6 med deltagelse af kritikerne Bettina Heltberg og Jens Kistrup, instruktøren Peter Kupke, teaterskolerektor Janken Varden, kommende operachef Kasper Holten og docent, dr. phil.
Erik A. Nielsen.

Flindt mod trenden
*TV 2's afgående direktør, Jørgen Flindt Petersen, tager i et nyt nummer af tv-, film- og litteraturmagasinet Sentura, drastisk afstand fra tidens trend med ordene "Jeg tror ikke så dårligt om befolkningen, at den eneste kommercielle udvej er at lave Robinson, Stripperkongens Piger eller Extrem. Jeg tror også, at folk bliver hamrende trætte af noget, der er så lousy. Jeg mener, at meget af det er så ækelt, at man føler sig snavset, når man ser det." I samme nummer spørger Rumle Hammerich om, hvad vi skal med oprustning af nyhedsstoffet, når fiktionen er mere 'sand' end journalistikken.

Pulekalender på nettet
*En meget alternativ julekalender kan ses på nettet og holdes i en slags Monty Python-stil, hvor filmoptagelser kombineres med animationer. Samtidig udgives netnyhedsbrevet Jubii Pule Nyt. Pulekalenderen findes på netadressen www.pulekalender.dk

Hjælp til opgaverne
*Roskilde Universitetsforlag kommer nu hårdtarbejdende akademikere i møde med et lille hefte med råd: Specielt om specialer - Hovedsageligt om hovedopgaver - Koncentreret om kandidatafhandlinger. Det koster 58 kr. og er skrevet af Lotte Reinecker og Peter Stray Jørgensen.

Ingen fisseflok på messen
*Kommunikationsrådgiver Henrik Byager skriver i nyt nummer af bogbranchebladet Bogmarkedet om den netop afholdte bogmesse i Forum. Han er ikke helt tilfreds med Informations indsats, idet han mødte en vandrende pige med et sandwichskilt, hvor der stod: "Mød Fisseflokken på Stand 150." Men da han troppede op på standen, var der ingen flok at se, kun bøger. Øv, vi kan da ikke nøjes med bogen, tænkte han og kalder det narre... (Byagers prikker).

Nina Malinovski på scenen
*For nylig var det forfatteren Carsten Jensen, der spillede skuespil i Billedstofteatret. Nu kan man også opleve forfatterkollegaen Nina Malinovski på scenen, nemlig i Holbæk Egnsteaters opførelse af den hollandske børnebogsforfatter Toon Tellegens Hr. Bach! Hr. Bach! og Amalie, jeg kan ikke sove. Desuden medvirker Ludo Leroy og Michael Nielsen. Line Krogh har instrueret. Stykket spiller i Holbæk til 11. dec. (dog ikke hver aften). Derpå turné.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her