Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. december 1999

Gang i Gilliam
*Den amerikanske instruktør og tidligere Monty Python'er Terry Gilliam (Brazil, 12 Monkeys) er i gang med ikke færre end tre nye filmprojekter. Bl.a. arbejder han på at realisere, hvad hans kollega Fred Schipisi ikke kunne, nemlig en filmatisering af Don Quixote. Og så er der ved at komme skred i The Defective Detective, en usædvanlig detektivhistorie, som Gilliam længe forgæves har forsøgt at få finansieret. Bruce Willis har vist intersse for filmen, og måske er han, hvad Gilliam har brug for.

Avis vil lave radio
*Berlingske Tidende vil gerne have den ledige, landsdækkende radiokanal, skriver Berlingske Tidende tirsdag - evt. i samarbejde med de tre stiftstidender. Mandag sendte adm. direktør, Joachim Malling, et brev til Kulturministeriet, hvori det bl.a. hedder, at det vil være naturligt for Berlingske at opretholde sin samfundsopgave med at oplyse og informere det danske samfund i et elektronisk medie. - Det kommer ikke bag på mig, lyder kommentaren fra Danmarks Radios generaldirektør, Christian S. Nissen, som stadig håber, at den ledige frekvens tilfalder DR. - Der ligger vel 200-250 millioner kroner og venter den, som får en landsdækkende kommerciel radio, og det er da interessant for en hvilken som helst medievirksomhed. Nu står Berlingske så i køen sammen med TV2, MTG (TV3), SBS (TvDanmark) og Radio2, og det skulle da undre mig, om Egmont og Jyllands-Posten ikke også er interesseret, siger Nissen.

Flere seere tælles med
*Gruppen af magtfulde tv-meter-familier bliver i det ny årtusind udvidet fra 500 til 1000 hustande. Gallup, som registerer seertal for tv-selskaberne, oplyser, at der fra den 3. januar således vil være over 2000 personer, som kan påvirke seertallene fra fjernbetjeningen. Samtidig flytter Gallup den nedre aldersgrænse for deltagelse i panelet fra fire til tre år. Det skulle gøre den danske tv-måling sammenlignelig med tv-målinger i Norge og Sverige. ritzau

Legat til Jane Muus
*Den 80-årige grafiker Jane Muus har modtaget et hæderslegat på 60.000 kroner fra Fonden Leo Estvads Legat. Fonden uddeler to tredjedele af årets midler til en dansk maler, billedhugger eller grafiker, mens den sidste tredjedel på 30.000 kroner går til en forfatter. Denne gang blev det den 56-årige digter Hans Christian Fogtmann Lauridsen, der modtog både hæderen og kontanterne på indstilling fra Dansk Forfatter Forening.

Fra 1 til 1,2 procent
*Et ministerielt udvalg, som har beskæftiget sig med kunst i det offentlige rum, anbefaler i en rapport, at alle byggerier, som staten er med i, skal bruge 1,2 procent af prisen på kunstnerisk udsmykning mod i dag én procent. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen vil se på, hvordan rapportens forslag kan føres ud i livet.

Danmarks Chinatowns
*Mellemfolkeligt Samvirke har udgivet to guidebøger, Nørrebro og Vesterbro, med bl.a. forslag til ture, man kan gå i "Danmarks svar på Chinatown". Gennem den flerkulturelle by, lyder undertitlen, fordi de to københavnske forstæder i de sidste 30 år har ændret karakter fra at være arbejderkvarterer til at være flerkulturelle - grønthandleren er fra Tyrkiet, frisøren fra Kenya, døgnkiosken pakistansk og Burger King og Seven Eleven amerikanske. Lisbeth Algreen har skrevet de rigt illustrerede guidebøger, som koster 48 kr. stykket.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu