Læsetid: 2 min.

K'nyt

21. december 1999

Munck-Hansen forlader Kaleidoskop
*Den 30. juni 2000 stopper Mikkel Harder Munck-Hansen som den ene halvdel af Kaleidoskops kunstneriske ledelse, der efter 1. juli vil bestå af Martin Tulinius alene. Munck-Hansen fratræder for at kunne fordybe sig mere i sit kunstneriske virke som bl. a. instruktør og skuespiller. Kaleidoskop fortsætter sin hidtidige linje som åben scene, men vil fortsat lægge stor vægt på egenproduktioner og som noget nyt udvide den internationale profil. Det kunstneriske samarbejde med Munck-Hansen fortsætter, og venskabet fejler heller ikke noget, hilser teatret og siger.

Parkering forbudt for Akademiraadet
*Det Kongelige Akademi For De Skønne Kunsters Akademiraad har i et brev til Københavns Borgerrepræsentation gjort opmærksom på, at rådet stiller sig "yderst forbeholden" over for forslaget om etablering af et underjordisk parkeringsanlæg på Kongens Nytorv. "Såfremt man med overbevisning kan fremsætte krav om underjordisk parkering, bør pladsen tages op til en fundamental nyvurdering, som omfatter både funktion og arkitektur," skriver rådet, som ikke finder, at der er fremsat nye, overbevisende argumenter for etablering af en p-kælder i indtil tre etager under Kongens Nytorv.

Mifune synger på DR 2
*Torsdag d. 30 december kl. 20 viser DR 2 Søren Kragh Jacobsens prisbelønnede Dogme-film Mifunes sidste sang. DR er medproducent på filmen, der fik et brag af en premiere ved årets Berlin-festival i februar, hvor filmen modtog en sølvbjørn samt publikums-prisen.

Ny lyrik-cd med Niels Simonsen
*I forlaget Booktraders spændende serie af cd'er med lyrikere, der læser egne værker op, udsendes nu titel nummer seks med lyrik og oplæsning af digteren Niels Simonsen. Cd'en er lidt af et scoop, idet Simonsen ikke har læst offentligt op i næsten 15 år, og den afrunder første årgang af Booktraders Lyrik-cd'er, der ud over Niels Simonsen har omfattet cd'er med Henrik Have, Juliane Preisler, Klaus Høeck, Jørgen Sonne og Jess Ørnsbo. Programmet for næste år byder på cd'er med Thorkild Bjørnvig, Asger Schnack, Per Højholt, Per Kirkeby, Pia Tafdrup og Merete Torp. (http://www.antikvar.dk/
booktrader)

Science fiction i Lystrup
*I anledning af årtusindskiftet udstiller Lystrup Bibliotek ved Århus en række science fiction klassikere, som alle har givet bud på, hvordan fremtiden vil tegne sig. Der udstilles bøger, cd'er og lydbøger samt enkelte videoer, og de vises sammen med tilsvarende vægaviser, som stammer fra Dagbladet Informations temasider om naturvidenskab, hvor en række personer har genanmeldt fremtidsromanerne.

Danmarks Radios nye bestyrelse
*Ud over Hans Morten Rubin og Søren Krarup, der som tidligere meddelt er udpeget af henholdsvis Venstre og Dansk Folkeparti som nye medlemmer af DR's bestyrelse, har Folketinget peget på følgende - alle nye: Pernille Forchhammer og Martin Nielsen (S), Thorkild Ibsen (SF), Johannes Lebech (RV), Arne Oluf Andersen (CD), Frede Jørgensen (V) og Erling Aaskov (KF). DR's medarbejdere har genvalgt Jørgen Hartvig, og kulturministeren har genbeskikket Albertlund-borgmesteren Finn Aaberg som formand i perioden fra 1. jan. 2000.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her