Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. december 1999

Akryl-atlet på bjergtoppen
*Arne Haugen Sørensen har med sit maleri tæmmet de indre dæmoner og har i de senere år skiftet de voldsomme, erotiske menneskefortæringer ud til fordel for en overvejende kristen motivkreds. Han har mange malerier i gang samtidig i sine to sekskantede atelierer, der ligger som to små kapeller højt hævet over landsbyen Frigiliana i Andalusien. Arne Haugen Sørensen er p.t. ifærd med at illustrere Federico Garcia Lorcas efterladte digte Mørk kærlighed, der udkommer for første gang på dansk på Brøndums Forlag i løbet af foråret. 11 store farveraderinger, der fortolker disse kærlighedsdigte, der er kraftig kost for sjælen. lb

Ros til Roskilde
*Roskilde-festivalens hjemmeside er nomineret som en af fire udvalgte til at blive kåret som verdens bedste festival-hjemmeside. Kåringen sker på en årlig festival i Cannes for folk fra musikbranchen. Der stemmes i syv kategorier. Man kan stemme på Roskilde-siten på webbadressen: www.roskilde-festival.dk

Nyttig bøger til studierejser
*En nyttig bog for mange unge under uddannelse foreligger nu fra forlaget Nuna i Løgstør, nemlig Georg Harmsens Rejsebogen 2000, et digert opslagsværk, der fortæller om arbejds-, studie- og opholdmuligheder i udlandet - fra universiteter til au pair og kibbutzophold. Desuden Helle Harmsens tilsvarende bog for alle over 35 år. Det er henholdsvis på 5. og 18. år, forlaget udgiver de to bøger i revideret version.

Filmsag genoptaget
*Det Danske Filminstitut har genoptaget en ansøgning om støtte til to film fra den lille biograf Posthusteatret i København, nemlig den japanske film Marborosi og den spanske film Kirsebærtræet. Teatret har fået afslag i to omgange. Men først var der ikke filmkyndige nok i bedømmelsesudvalget. Dernæst behandlede udvalget ansøgningen uden at være fuldtallig. "Det handler om, at der er sket en misforståelse mellem mig og én af mine medarbejdere, så jeg troede, at hele femmandsudvalget havde set filmen. Det viste sig at være fire af fem," siger Peter Wolsgaard fra filminstituttet til Ritzau. Den lille københavnske biograf er én af en håndfuld såkaldte kunstbiografer, der fører et 'smalt' repertoire af film af høj kunstnerisk kvalitet.

Korsgaard på japansk
*Ove Korsgaards bog, Kampen om lyset, der ikke handler om PH-lamper, men om den danske voksenoplysning i et halvt millennium, er solgt til udgivelse på Tokai University Press i Japan, og dele af den vil desuden udkomme på russisk.

Tøjner nyt jury-medlem
*Louisianas kommende chef, kunstkritikeren Poul Erik Tøjner, er udpeget som nyt medlem af juryen for Carnegie Art Award, som støtter kunstnere i Norden samt nutidskunst af højeste kvalitet ved en årlig udstilling i Nordens fem hovedstæder samt uddeling af tre store priser.

Kulturråd for børn
*Kulturministeren har nedsat et nyt børnekulturråd, som for en bevilling på 18 mio. kr. årligt skal gennemføre regeringens program, Børn og Kultur. Rådet skal give bud på, hvordan kulturarven kan styrkes og bl.a. afprøve nye modeller for dette. Direktør Lars Kolind bliver formand, og blandt de øvrige medlemmer er kunsthistorikeren Bente Scavenius, forfatteren Isabella Smith samt scenografen Bjarne Sloth Thorup.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu