Læsetid: 1 min.

Slaget i Seattle

2. december 1999

Nye protester mod WTO fandt i går sted i Seattle, hvor politiet denne gang greb hårdt ind. Tidligere i går var der blevet indført udgangsforbud i byen efter voldsomme optøjer i gaderne. Tirsdag forsinkede titusinder af demonstranter åbningen af WTO's ministermøde

Kamp om landbruget
*EU vil kæmpe med hud og hår for at bevare unionens landbrugspolitik under WTO-mødet i Seattle. Det fastlog EU's landsbrugskommissær, østrigeren Franz Fischler, i går i den franske avis Le Figaro.
"Det kommer ikke på tale at lave planer, der går i retning af at afskaffe de specielle foranstaltninger for vores landmænd," som han udtrykte det.
Både den amerikanske handelsforhandler, Charlene Barshefsky, og landbrugsminister Dan Glickman, sporede imidlertid begge fremskridt i forhandlingerne om landbrug og elektronisk handel. USA og en række andre lande ønsker en aftale i Seattle, der giver mulighed for diskussioner om blandt andet EU's landbrugsstøtte ved kommende forhandlinger i WTO-regi.
bym

Travl dag for Clinton
*Den amerikanske præsident Bill Clin-ton var underlagt et stramt skema i går.
Under WTO-mødet skulle han på én dag optræde i tre vidt forskellige fora. I første omgang ved at holde en tale for amerikanske landmænd, der skulle overbevises om, at USA løber af med den endelige sejr over EU's landbrugsstøtte. Herefter var Clinton vært ved en frokost for WTO-landenes handelsministre, hvor USA's fokus på miljø- og arbejdstagerrettigheder skulle understreges.
Slutteligt var et møde med nogle af de protesterende grupper fra Seattles gader noteret i præsidentens kalender.bym

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu