Læsetid: 1 min.

Biografien til debat i Norge

27. januar 2000

I det norske dagblad Aftenposten foregår der for tiden en debat om biografi-genren. Hvor langt kan en forfatter tillade sig at gå, når der skal biograferes, spørges der. Udgangspunktet er Anders Hegers prisbelønnede biografi om Agnar Mykle, Mykle Et diktet liv, hvor forfatteren til Lasso om fru Luna og Den røde rubin ifølge en af debattørerne, biografen og forfatteren Ove Røsbak, fremstilles som et rent monster. Forfatteren Stein Mehren begyndte debatten ved at hævde, at Heger reducerer 'livets dæmoni til umoral'. Debatten kan følges på www.aftenposten.no

Serie

Debattørerne

Seneste artikler

 • 'Nogle gange er folk bare lidt for enige'

  11. august 2009
  Det er sjældent Informations artikler, der får Thomas Ole Brask Jørgensen til computeren for at skrive indlæg. Det er selve debatten, der tænder. Særligt rygklapperi kan få ham til tasterne
 • 'Jeg kan godt lide at provokere'

  8. august 2009
  Han er efterhånden vant til at blive overfuset på netdebatten. Men først når folk bliver rigtigt sure, viser de deres sande ansigt, mener Claus W. Oreskov, der er blevet kaldt både naiv og en fanatisk kommunist af andre debattører
 • Hvem har ansvaret for forskningen?

  15. december 2008
  Forskningsfrihed er ikke et tema, der optager ret mange andre end de ramte i den offentlige debat
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her