Læsetid: 2 min.

Computere er snart klogere end mennesket

31. januar 2000

Fremtidsforsker tror, at homo sapiens bliver afløst af et genmanipuleret overmenneske
med computerchips i hjernen

Robocop, Terminator og Matrix kan godt samle støv i Hollywoods arkiver. Der går ikke mange år, før science fiction er virkelighed. Det mener i hvert fald fremtidsforsker ved en af verdens førende teleselskaber, British Telecom, Ian Pearson. I et interview med Information siger han, at "den hurtige udvikling i computer- og bioteknologien snart kan bringe menneskeracen til et punkt, hvor den kan bryde fri af sine biologiske rødder."

En chip i hjernen
Den teknologiske udvikling accelererer i de kommende år, og i år 2015-2020 vil computerne være mere intelligente og "overhale os mennesker på de fleste områder," forudser Ian Pearson.
Allerede i 1995 havde videnskabsmænd udviklet de første computerchips, der kunne kommunikere direkte med de menneskelige nerveceller. Siden har en blind mand lært at se.
Men fremover bliver det meget mere udbredt, at mennesker får sat computerchips ind i hjernen, fordi det vil kunne øge intelligensen, mener han.
"De, som accepterer den kybernetiske teknologi vil umiddelbart have et stort forspring i forhold til de, som ikke accepterer den," siger Pearson. Blandingsarten homo cyberneticus - halvt menneske, halvt maskine - vil blive en kendsgerning, og den vil snart lægge afstand til homo sapiens.

Ingen vej tilbage
Pearson tror ikke, at det teknologiske fremskridt kan stoppes. Menneskets arvemasse er snart korlagt, og det vil sætte turbo på anvendelsen af genteknologien.
"Om ti år kan vi specialbygge de børn, vi vil have. Ikke bare bestemme deres hårfarve og højde, men også deres intelligens. Hvis vi optimerer de menneskelige genomer og opkobles permanent på world wide web, vil vi kunne skabe en elite-race af intelligente, hurtige og sygdomsresistente mennesker," siger han.
Ian Pearson vil ikke afvise, at regeringerne i Europa og i USA vil forsøge at forbyde udviklingen af den nye menneskerace homo optimus, men han understreger samtidig, at andre lande vil forsøge at styrke konkurrenceevnen ved at udnytte de teknologiske muligheder.
"Et eller andet sted vil nogen begynde at specialbygge deres børn for at skabe homo optimus," fastslår han.

Side 3:
"Min datter vil leve evigt..."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu